Pages

Thursday, September 30, 2010

Duktigt!

Nu har jag faktiskt varit duktig. Under de två timmar jag suttit som provövervakare i Brändö har jag hunnit räkna min sannoliketslärakurs' stackuppgifter (som görs och inlämnas elektroniskt) samt över hälften av nästa veckas taveluppgifter i samma kurs (som ger en extrapoäng till tenten). Dessutom fick jag igår mitt Carsimulatorprogram (en av denna veckas uppgifter i javakursen) att fungera och fick fulla poäng då jag lämnade in den. Heja mig!
Nu är det, av denna veckas uppgifter, bara kvar matematikstackuppgifterna (5st), 3/5 matematikinlämningsupgifter, 4 elektronikuppgifter (frivilliga, ger inga poäng, men nyttiga). Sedan kör nästa vecka igång och det blir nästan lika mycket igen. Suck.

Men ikväll är det Trotsallt igen efter en vecka emellan utan teater. Det är något att se fram emot!

Tuesday, September 28, 2010

"A good traveller has no fixed plans, and is not intent on arriving"

Veckoslutet gick inte alls enligt planerna, men för en gångs skull hade jag faktiskt ingenting emot det. Tatu hade skaffat program åt sig för både lördagen och söndagen, så jag skulle bara hinna se honom ett par timmar på lördagen då vi tillsammans med Tova for till Stockmann för att träffa Don Rosa (fast den planen gick i stöpet när vi såg kön som slingrade sig från Akademen ner mot Alexandersgatan och förbi Stockmanns huvudingång...över 500m. Big fat chance). Men när det sedan var tid för honom att åka iväg och han ringde till sin kompis för att bekräfta hade det tydligen blivit lite strul med personers deltagande. Det här ledde till att han och hans kompisar började ringa i kors till varandra och bara blev mer förvirrade hela tiden. Så när jag sedan till sist tog och ringde till Stella (som ju är Tatus bästa vän Leos flickvän) bevisade vi en gång för alla att det behövs kvinnor för att planera något. Vi talade kanske 10 minuter och hade sedan ordnat allt: vi (Tatus&Leos kompisar, jag, Stella och vår vän Petra) skulle alla ses kl.18 framför Kitty's (en bar) och där spela några spel tillsammans. Klappat och klart, pojkarna tyckte det passade bra, och jag och Stella
kunde med befog konstatera "Män!".
Kvällen blev alltså väldigt trevlig! Vi testade ett nytt spel som Tatu uppfunnit, och då vi tröttnade på stan åkte vi i stället hem till en av hans kompisar där kvällen/natten spenderades på att spela Wii och senare ett gissningsspel. Oplanerat åkte jag hem till Tatu och spenderade natten där, och nästa dag blev jag kvar för att se på hur pojkgänget (något utökat) dök upp hos honom en efter en, och de alla spelade Warhammer och Magic tillsammans. Endast med undantag för ett par timmars paus då jag var hemma och åt lunch spenderades alltså hela veckoslutet tillsammans med Tatu då jag först trott att jag inte alls skulle hinna träffa honom. Inte så illa, med andra ord



On the backside, jag tror att jag håller på bli sjuk igen. Ända sedan lördagen har jag pendlat mellan att ha varmt på gränsen till att svettas, och frysa på gränsen till att hacka tänder. Det känns inte alls bra, speciellt som jag den här veckan har 7 olika räkneövningar att fixa i skick. Vi får se hur det blir.

(jag återkommer med ett inlägg om phuxintagningen i fredags så snart jag får tag i bilder av TF:s fotograf)

Saturday, September 25, 2010

Vad jag tycker om...

Det finns vissa saker man bara vet att slår de flesta andra. Sådant som då man tänker på det orsakar en spirande värme inom sig, sådant man tycker om. Som att ventliera en dags oro, ångest och rädsla med ett par vänner som både lyssnar och svarar på rätt sätt och som man vet att ställer upp om man behöver dem senare. Att träffa pojkvännen och känna hur alla de dåliga känslorna smälter bort då han lägger armarna om en och ber om ursäkt för att han är ett sådant huvudbry. Sharon den Adel visste vad hon talade om då hon skrev All I Need: all my agony fades away when you hold me in your embrace...
Sådant tycker jag om. Det att samma vän som lånat sitt öra, sina råd och sin medkänsla under dagen senare på kvällen skickar ett textmeddelande och undrar om det känns bättre för dig nu. Att nästa dag reflektera över samma problem i ett annat ljus med en annan vän som också själv behöver någon som lyssnar. Eller bara något så enkelt som att ligga på mage på pojkvännen säng med laptopen uppslagen framför sig, med honom liggande bredvid sig och hans arm runt sin midja, och tillsammans bläddra igenom ens musikbibliotek och spela upp sina favoriter för varandra, och plötsligt känna hans läppar mot sin kind.

Livets enkla och mindre enkla saker i en balanserad blandning. Sådant får mig att mer än annars vilja tala om för mina vänner att jag finns till för dem om de behöver mig. I'll be your candle on the water.

Thursday, September 23, 2010

Epic win

Ina just scored a win vid nyagamla mötesbordet. Svarre funderade på om han ska skaffa en Macbook Air, och Nessi konstaterade att "Du vill int ha nånting som börjar med 'Mac'". Inas svar: "McFlurry?".
Win!

Wednesday, September 22, 2010

TF

Det känns som om det var länge sedan jag skrev om TF, så det kanske är dags med ett litet inlägg igen.
Konsensus: TF rules! När som helst kan man hitta folk här i huset som på sätt eller annat kan hjälpa dig med dina uppgifter, oberoende (nästan) av vilken kurs det rör sig om. Speciellt vid nyagamla mötesbordet är det fint att sitta och koda java. Förstår man inte något frågar man rakt ut i luften vad problemet är, och någon kommer och kikar på din kod och talar om för dig vad som inte fungerar. Helt fantastiskt!
Dags att börja göra något vettigt igen efter den här skrivpausen och kanske räkna lite mer sannolikhetslära. Over and out!

Tuesday, September 21, 2010

Sömngångare

Nu är jag uppe för sent igen. Varför lär jag mig bara inte att gå och sova i tid?
Men holy EVERYTHING , den här videon är genial!

Saturday, September 18, 2010

Lan, lan, lan!

Det blir väldigt mycket late night datorsittande för mig det här veckoslutet. Förra natten sov jag över hos Tatu, och då satt vi uppe till halv tre-tretiden och spelade LoL tillsammans med Jonny och Nestor. Idag åkte jag vidare till Otnäs och sitter just nu med på Täflans phuxlan. Vi är ungefär 20 pers som sitter nere i Ölkken och lannar lite det ena och det andra. Hittills har CoD, LoL, Civ4, HoN och Worms varit på tapeten, men fler dyker nog upp ju mer tiden lider. Och här kommer den att lida ganska så länge (den dåliga formuleringen betyder att ingen av oss sover utan vi spelar natten igenom och åker hem nästa morgon och är halvdöda). Snart får jag höra rage:andet sprida sig genom salen...

Friday, September 17, 2010

Överraskning

En trevlig överraskning dök upp på facebook ikväll. Tydligen har den nystartade sidan lounasaika.net, som visar Aalto-universitetets restaurangers dagsmenyer, lovat att lotta ut en veckas lunchbiljetter till Täffä (Teknologföreningens restaurang) bland de som like:ar sidan på facebook. Och tydligen råkade jag vinna veckans lottdragning, så imorgon får jag ett paket gratis lunchbiljetter. Jag som nästan aldrig vinner något! :D Det var en glad överraskning så här på kvällskvisten.

Thursday, September 16, 2010

Matematik

Inte är det lätt att försöka räkna matematik när man har uppgiftspappret på datorn i pdf-form. Eller när man har ett gäng phuxar runtomkring sig som räknar på andra uppgifter än man själv gör och helatiden tänker högt samt ber om hjälp. Eller har facebook uppe vid sidan om. Fy på mig!
Tur att jag har tid på mig att räkna de här uppgifterna, och att de inte borde vara så jättejobbiga sist och slutligen.

Wednesday, September 15, 2010

Hemhemma

Ibland minns man tydligare än annars varför man vill flytta hemifrån. Idag är en sådan dag. Inget desto mer egentligen, men det skulle vara skönt att ha eget utrymme. Och inte behöva tänka på att vara tyst när man skypear med vänner och pojkvän sent på kvällen.

Tuesday, September 14, 2010

LoL

League of Legends server är nere och jag har inget vettigt att spela på min dator. I stället sitter jag i en mass-Skypekonversation med Tatu, Jonny, Juha, Nestor och Welf. Vi väntar alla på att servern ska börja fungera igen, och den här tiden på kvällen kommer skämten från ganska underliga ämnen. 'Nuff said!

Monday, September 13, 2010

Java

Första inlämningsupgifterna i programeringskursen gjord! Jaah! Och inte med så stort problem egentligen, det tog bara lite tid att läsa igenom readme-filen. Nu hann jag leka lite mer med min webcam!


Sunday, September 12, 2010

Bland vänner

Jag hade en jättetrevlig kväll igår tillsammans med Betty och Anzku. Det var första gången jag hälsade på Betty hemma i hennes lägenhet, och kvällen blev som sagt väldigt lyckad. Gott att dricka, gott sällskap och mycket att prata om är så gott som alltid en lyckad kombination, även igår. Härliga flickor som jag träffar alltför sällan!

Btw, den här videon är fantastisk. Ni måste se den.

Thursday, September 9, 2010

Hosta och ont i halsen

Förkylning på kommande? Tydligen lyckades Tatu smitta något till mig trots allt. Vilken timing hostan har, just när jag på veckoslutet ska ut och tälta i Borgåskogarna.

"Noniin naiset, jaksaa jaksaa! Kyllä teillä jo lihaksia on!"

Jag är för trött för att skriva ett ordentligt inlägg, så ni får det i punktform.

- Creepy killen som förra året bad mig på dejt helt out of the blue (och därmed fick de två killarna som satt på raden bakom mig att springa ut ur salen för att de skrattade så mycket) är på samma kurs som jag, och stirrade på mig vid några tillfällen. Jag gillade det definitivt inte.
- Vår föreläsare i programmeringsgrundkursen är rolig! Och så lyckades min morbida hjärna under föreläsningen idag räkna ut att object-filer är självmordsbenägna eftersom de kan radera sig själva från hårddisken. Yeah.
- Nikke halvdödade oss på dansen igen. Vad sägs om en fin tänjning där man först ställer sig som ett upp-och-nervänt smalt V, sedan lyfter ena benet rakt uppåt och svankar med ryggen? Sedan ska vi inte nämna de vanliga spagattänjningarna och magmuskelträningarna. Fast jag antar att hon har rätt - vi kommer att tacka henne en dag.

Tuesday, September 7, 2010

Bärbar dator

Nörd som jag är kan man knappast ha tråkigt när man är omgiven av datorer. Med det vill jag alltså berätta att jag och Jonny var och fönstershoppade bärbara datorer i Gräsvikens Verkkokauppa ikväll. Jag har nämligen varit på jakt efter en egen dator ganska så länge redan, men vill gärna ha hjälp då det gäller att välja en så bra som möjligt. Faktiskt så hittade vi en riktig bra som jag skulle kunna tänka mig att köpa: en HP Envy 14-1085eo. Bra processor (Intel Core i7-720QM 1.6 GHz), bra grafikkort (ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB DDR3), ok med minne (4GB, 320 GB hårddisk, men för musik o.dyl. skaffar man ändå en extern hårddisk), cd-station, inbyggd hd-webcam, 14,5'' screen, 2,4kg, trevligt tangentbord och fin multipad. Priset går i Verkkokauppa på 1198,90€ men jag ska ännu gå på internetjakt efter billigare priser. Det här verkar lovande!

Blåmärken

Jag, Pia och Jonny har alla stora, nästan identiska blåmärken som vi hittade efter inledande sitzen. Mitt och Jonnys sitter båda på högra vaden strax under knät, medan Pia har sitt på exakt samma ställe på vänster ben. Ingen av oss har någon aning om hur vi fått de här blåmärkena. Har någon någon förklaring?
Har någon illvillig liten tomte sprungit omkring och bankat på folks ben med en stor hammare?

Sunday, September 5, 2010

"I think being an adult is learning not to be ashamed of what you want."

Är man vuxen då man tillbringar en del av en efterfest med att analysera två olika sorters whiskey tillsammans med några andra personer? Jag som inte ens tycker om whiskey, egentligen. Och jag har fortfarande problem med att tänka på mig själv som vuxen. Jag är myndig, jag är äldre än vissa, jag har mer livserfarenhet än andra. Men vuxen? Det är något lite annat, fortfarande. Åtminstone för mig.
Men det som en sidonot. Inledande sitzen var ganska så awesome, förhoppningsvis lyckades vi lära phuxarna något under kvällens lopp. Få se om jag någon gång vågar ta andra bekanta till TF:s fester...teknologer är trots allt ett släkte för sig, så det kan vara en stor kulturkrock.
Både gårdagen och denna dag har dock gått åt till nästan ingenting. Jag har inte haft inspiration eller ens motivation att skriva något till Trollkarlsskolans kursmaterial och inte orkat läsa någon av mina böcker. Det enda jag har gjort är suttit framför datorn och spelat League of Legends. Eller ja, jag såg ju faktiskt på två filmer: Rent filmed live on Broadway (jag är en sådan Rent-nörd nu igen) och Enchanted. Men eftersom skolans server kosh upplyser mig om att "I will teach you... about you. Until you are ready... to fight legends." tänker jag fire up LoL igen. Jag har trots allt en ny champion att lära mig spela!

Friday, September 3, 2010

"Det sanna ändamålet med allt mänskligt liv är att leka"

Sade G.K. Chesterton. Och om det stämmer har jag uppfyllt en del av livets ändamål igår på ISOsitsit. Det var seriöst nästan som en nörds dröm: ett rum fullt av spelfigurer som dessutom spexar och har roligt då deras eget spels musik ljuder i högtalarna. Till exempel jagade Link en annan person runt rummet, Pacman blev fångad av de tre spökena, två Ash Ketchum hade nästan en epic battle men saknade båda pokémoner, Simsfigurerna skrev pratbubblor som de kommunicerade med, och alla sjöng tillsammans temat till Robot Unicorn Attack. Teknologer är bäst! Och nu är det dags för mig att åka till Otnäs igen och lära de nya phuxarna att sitsa.

Thursday, September 2, 2010

Klar för ISOsitsit!

Kläder har jag, tyvärr inget portalgun. Men Anton kanske gör ett åt mig i alla fall, om han hinner och orkar! Så, förhoppningsvis ser jag någotlunda okej ut. :)

Chell or not?

Wednesday, September 1, 2010

Chell

Ända sedan Anton i måndags gav mig idén att klä ut mig till Chell på den inkommande ISOsitsit (storasyskonsitzen) har jag inte riktigt kunnat släppa idén. Simpelt (förutom hennes Portal-gun), välkänt och ändå inte uppenbart. Problemet blev att hitta orange kläder eftersom jag äger noll klädesplagg av den färgen. Men idag, när jag ändå befann mig i östra centrum för en optikerträff, sökte jag mig till UFF och hittade faktiskt ett par klädesplagg som nästan precis passar att ha som Chell! Då gäller det bara att fixa till de skoliknande grejerna, and I'm done.
Chell med sin Portal-gun

Ganska likt ändå, eller hur?