Pages

Saturday, October 30, 2010

Födisfest och keikka

Petras födelsedag var tidigare i veckan, men på grund av diverse saker gick vi ut och firade den igår fredag. Bowling stod på programmet, och det var en trevligt blandad samling figurer på plats. Eftersom det också var fredagen före Halloween hade vissa av oss tagit på sig något extra, som en sorts maskeradkostym kan man väl säga. Till exempel såg Stella och Leo så här stiliga ut:
Happy couple in freaky hairdos
Bowlingen gick semibra för mig; när vi räknade ihop totala poängen var det Stella som vann på den banan jag spelade på. Och eftersom det var jag, Tatu, Leo och Stella på samma bana så satte vi våra namn (till statistiken och poängräkningen) som LoLchampions. Jag spelade som Tristana, Stella som Annie, Leo som Shen och Tatu som Janna. Vill ni se hur de ser ut, gå till den här sidan. För oss alla utom Stella är det typ våra favoritchampions namn vi använde. Och roligt hade vi!
Tatu strikes a pose!
Like you do.
And you?
Efter att idag ha tillbringat hela dagen hos Tatu var det på kvällen dags för min första keikka med dansgruppen Rumpskakar! Vi hade bara en dans på programmet, men eftersom dansen var Muppet Show sminkade vi oss till små dockor med röda kinder och hjärtformat läppstift på läpparna. Med andra ord såg jag ut så här, förutom att håret dessutom var flätat:

:*
För balettens del gick keikkan bra, men tydligen kunde man inte säga detsamma om orkestern. Men i alla fall hade vi roligt!
Nu ska jag försöka att inte tänka på hur extremt roligt det är att lyssna på när killarna spelar LoL men man själv inte får komma med för att de redan har en så bra uppsättning.

Wednesday, October 27, 2010

Modellerande


"Nå idag skulle jag gifta mig, men sen kom jag på att jag hade mattetent, så jag for och skrev den i stället."
Det var orsaken jag idag angav då folk undrade varför jag såg ut såhär:

Egentligen behövde Betty en modell till sitt prov. Hon går den här hösten en intensivkurs i maskering och sminkning, och temat för provet idag var bröllop. Därav den fina makeupen och frisyren. Jag gillade båda enormt! Även så blommorna som jag fick behålla efter sessionen eftersom Betty inte behövde dem. De höll sig ganska så bra hela dagen och pryder nu vårt köksbord.

Fler bilder hittas på min bilddagbok.

Mattetenten gick förresten helt bra. Jag gjorde rätt som inte orkade stressa inför den. Rumpsträningarna idag var väldigt roliga då vi övade in ungefär halva Snake Charmer-dansen. En jätterolig dans som faktiskt passar otroligt bra till sin musik och har flera roliga rörelser. Killarna kommer att gilla den!

Monday, October 25, 2010

Tentvecka

Efter först en vecka av att vara helt borta, trött på det mesta och allmänt irriterad och sedan borta ett helt veckoslut tillsammans med fina Furahorna i Närpes och Kaskö är det lite svårt att koncentrera sig på att läsa till tenter. Plus att jag bara som dryga 5½ timme i natt eftersom jag var över natten hos Tatu och vi tillbringade ett par timmar med att se på Zeitgeist. Så man börjar vara smått okoncentrerad. Idag är det bara franskatent som gäller, men imorgon är det dags för Matematik 3-1, vilket är en värre nöt att knäcka. För att inte tala om Sovellettu Todennäköisyyslaskenta A på fredag. Brr!
Ikväll kommer jag ändå att spela LoL i stället för att läsa matematik, who am I trying to fool? Men kanske är det lika bra att försöka slappna av efter en lång dag fylld av engelskavikarierande i Brändö, eyetracking-undersökning på Mediatekniikan Laitos i Otnäs, tentläsande (hmm..) i biblioteket, franskatent och slutligen Furahastyrelsemöte.

Monday, October 18, 2010

Filmkväll

Veckoslutsfilmkvällar är väldigt nice, speciellt när de tillbringas i gott sällskap. En lite konstig blandning av filmer blev det den här gången, men vi var åtminstone nöjda. Dessutom hann vi spela Scrabble (den enda av oss med finska som modersmål vann...hur är det egentligen möjligt?), laga mat tillsammans och avnjuta kladdkaka. En verkligt fin lördagskväll och -natt!
När alla sedan hade åkt hem och jag kört hem Tatu kändes det väldigt konstigt att vara ensam. Vi hade varit tillsammans ända sedan jag på fredagkvällen for hem till honom, så allt som allt blev det nästan 48 timmar utan paus från varandra. Det kändes helt fel att inte vara på samma ställe längre.

Idag fyller Leo 21, så det kan hända att det blir firande ikväll. Vi får se!

Thursday, October 14, 2010

Snö!

Himmel och pannkaka, det snöar! Årets första snö (som nog inte kommer att hållas kvar på marken, men i alla fall)! JAAAAH!
Att köra hem på Ring I blev plötsligt så mycket intressantare när stora flingor slog emot vindrutan hela tiden. Och för er som tycker som den här bilden...well, it sucks to be you. Själv älskar jag vintern!


NaMö

Det vill säga Teknologföreningens nationsmöte, som just nu är i full gång. Jag sitter här för att...tja, mest för att jag ska bli vald till prepkurskoordinator (dvs ansvarig för att ordna Teknologföreningens prepkurs för abiturienter nästa år) och därmed "måste" vara på plats för att kunna presentera mig själv och säga varför jag är bättre än andra kandidater. I realiteten är dock jag den enda kandidaten, vilket innebär att jag automatiskt blir vald så länge ingen annan ställer upp och omröstning måste ordnas. För tillfället är vi på §10 Beslut om grundande av Husfond och alla paragrafer hittills har gått ganska snabbt. Det som ligger framför oss är dock Beslut om godkännande av reviderade arbetsordningar och reglementen. Bara själva rubriken får mig nästan att rysa, jag har en känsla av att det kommer att ta länge.

Vad jag valt att roa mig med medan jag väntar på att få ställa mig upp och presentera mig själv är att göra matematikuppgifter ("ta inspiration" av Mickes dito), ircca samt leka med min webcam om beslutit sig för att fungera igen. Bilderna kan ses i min bilddagbok, några lägger jag också in här i inlägget.

Och tro nu inte att jag inte lyssnar på vad styrelsen och kuratorn säger! Ett öra är helatiden riktat ditåt, och det viktigaste snappar jag absolut upp. Jag gör bara lite annat vid sidan om.

Simply Black and white

I Askungestil!

Snart är det vinter!

Som huggen i sten

Wednesday, October 13, 2010

International Suit Up Day

Jag hade helt glömt att det idag var dags för international suit up day. Bara de många fint klädda herrarna i Otnäs (och slutligen Phuket) påminde mig om den saken. Visst är det fint att emellanåt se killar i kostym!

On a sidenote så kan nu även balettphuxarna hela Muppet Show-dansen. För er som inte är insatta talar jag om dansgruppen Rumpskakar som jag gått med i. Så snart är det dags att hänga med på keikkor!

Thursday, October 7, 2010

I stället för att lyssna på föreläsaren...

...händer det här när två LoL-spelare börjar chatta med varandra. Jag tycker om honom.<3


Jag vet hur det är

Okej, jag hittade just ett jättebra inlägg på X3M:s sidor om hur det går när man ska studera. Jag vet precis hur det är.

Vikariat

Att vara vikarie är nice! För tillfället sitter jag och övervakar när en grupp abin i Brändö skriver slutprovet i Mo6 - textkompetens, naturligtvis. Det är bara pianot där borta vid väggen (och förstås the Internet) som lockar mig bort frånde uppgifter jag egentligen tänkte göra under dessa tre timmar: todarelaskaren (nästa veckas räkneövning i sannolikhetslärakursen), en renskrivning av Shamandalies noter åt Tova och kanske lite räknande på Stack- eller Elektronikuppgifter. Men pianot måste vara tyst så länge de skriver prov, och om jag bara har todarens uppgiftspapper uppe på skärmen så går det riktigt bra. Jag har redan hunnt räkna klart fyra av veckans matematikinlämningsuppgifter och hela fjärde omgångens javauppgifter, så jag är nog på vinnande sidan.


Nu stör mig mest det att Kaskö tydligen vägrar svara på mina mail angående Furahakörens keikka där om ett par veckor...

Monday, October 4, 2010

Javakodande

"If you're a high-scoring match you can get laid!"
Mjoo. Sådana uttryck kommer (höhö) då man sitter och försöker koda fram metoderna getHighestScoringMatch och getLatestMatch i den fjärde uppgiftsomgången i grundkurs i programmering.