Pages

Monday, November 29, 2010

Chalmersspex och Hänglås

Oj, vilket fint veckoslut det var!

Lördag: Vaknar hos Tatu och åker ganska snabbt iväg till Tölö och TrotsAllts förberedelser inför nästa föreställning av Hänglås. Det blev en lite typisk andra föreställning, men på det stora hela ändå riktigt bra. Både mina och Tatus föräldrar satt i publiken, och därför föll det på mitt ansvar att presentera dem för varandra (he owes me one). I publiken satt också Nessi och Wikström, så efter föreställningen åkte vi in till stan och åt var sin jättipizza innan vi for vidare till Gloria där Chalmersspexet Kristian Tyrann uppfördes. Härligt spex, fin stämning, och nachspexet efteråt ännu roligare! Bästa var det synkroniserade dansandet på dansgolvet under en låt: precis som taget ur någon musikal! Ett par stycken började med en enkel koreografi, och plötsligt hängde typ alla med. Men pga söndagen måste jag åka hem innan ja-jatkona började. Somnade gjorde jag omkring kl. 5.

Söndag: Pappa väckte mig ungefär 10:15, och efter en rekordsnabb morgon befann vi oss i Matteuskyrkan redan 10:50. Jag och Tova satt och läste medan kören värmde upp, tills Tonja kom och hämtade oss till processionsövning. Mässan var jättefin, och det kändes bra att vara där. Hemma igen åt vi lunch, sedan skjutsade pappa mig till Tölö där de två sista föreställningarna av Hänglås ägde rum. Vi hade sjukt roligt, och den sista föreställningen blev nästan den bästa också. Ett verkligen fantastiskt team vi hade i år! Kvällen avslutades med glögg på Kitty's tillsammans med Tatu, Leo och Stella.

Wednesday, November 24, 2010

Snöstorm

Whoa, plötsligt kommer det ner väldigt, väldigt mycket snö där ute. Allt det som mamma sopat innan hon åkte var igensnöat då jag steg ut genom dörren. Fast värre såg det ut på grannarnas sida eftersom de inte alls skottat någon snö denna vecka. Att pulsa igenom den var ett smärre äventyr eftersom isen lurade under den mjuka snön.
Framme i Otnäs var sikten inte särskilt lysande, men som alltid är det väldigt fint att se snön falla över Alvarin aukio.


Tuesday, November 23, 2010

Hemma

Det kändes konstigt: för första gången på 2-3 månader kom jag hem till ett tomt hus eftersom hela resten av familjen var på körövning/fotbollsträning. Själv skippade jag Humpsvakars valmöte och åkte direkt hem efter dansträningen. Visst fick att öva Snake Charmer tillsammans med flickgänget mig att må lite bättre, men det kändes ändå bättre att åka hem i stället för att kämpa sig kvar genom kvällen.
Kanske jag ikväll kommer i säng lite tidigare (ha-ha).

Imorgon är det genrep för Hänglås! Kom ihåg att kolla in vår teaterblogg också!

Snö

Utomhus snöar det igen. Ganska så tätt faller flingorna i många olika storlekar.
Just nu är jag trött. Jag skulle verkligen inte alls känna för att stanna kvar på dansträningar i en och en halv timme och ännu efter det stanna kvar för Humpsvakars valmöte. Just nu innebär det inget viktigt för mig.
Helst skulle jag åka hem. Koka något varmt åt mig att dricka, äta en skål yoghurt och ringa upp Tatu på skype. I morse och under dagen verkade han så frånvarande, och jag undrar om något är fel, om han fortfarande mår dåligt som han gjorde då vi vaknade.

Och trots allt har jag orkat vara lite effektiv idag. Gjort klart två todareuppgifter och en javauppgift, rättat stavfel i (mitt och) Jonnys spel, suttit med på kopieringskaffet och skött prylförsäljningen och gått på en föreläsning. Jag vet inte hur jag orkar.

Thursday, November 18, 2010

Bastu, dans, java och todare

Mycket hinner hända på några få dagar. En bastukväll med Rumpskakar var väldigt avslappnande efter ett trevligt valmöte i tisdags, och dessutom lyckades Kisadora faktiskt få mig att förstå vad det är jag till näst kan och skall sy på min kavaj. I onsdags skedde ett smärre under på todarelaskaren: plötsligt förstod jag hur jag skulle lösa veckans uppgifter! Prujande från facit i all ära (hail the ones som kom ihåg att kopiera dem innan informationen från förra årets kurs togs bort!), men när man får en stark aha-upplevelse mitt under en räkneövning förbättrar det ens dag ganska rejält. I onsdags var det också dansträningar, och Jäätelökesädansen är nu fullbordad! I alla passager utom en är jag ganska långt framme (jag hatar att dansa långt bak i salen!), och den är nog en dans man verkligen trivs med.


Idag...var lite av en bleh-dag. Jag skulle skriva mycket på mitt Adventure-javaprogram, men gjorde i stället en hel del annat i stället. Nog för att det andra också var nödvändigt, men i alla fall. Tur att både Nessi och Jonny hjälpte mig med koderna då jag körde fast. Teatern var också, för en gångs skull, lite mindre inspirerande än vanligt. Vi repeterade en enda scen, och den inte ens helt och hållet ordentligt. Att spela stupfull är dessutom ganska jobbigt. Jag säger bara det!

Monday, November 15, 2010

Livet är härligt

Jag har nog ett liv, tro mig! Vad skrattar ni åt?
Jag har för mycket i mitt liv. För mycket att göra. Hela tiden. Jag har knappt varit hemma de senaste två månaderna.


Friday, November 12, 2010

Mattatäphlan

Ett gäng abin har precis invaderat Teknologföreningen för att delta i tävlingen som vi varje år ordnar, och dessutom delta i sitsen efteråt på kvällen. Dessutom håller vi idag program för våra phuxar så att de ska lära känna kommittéerna och de fria föreningarna som verkar inom TF. Mycket att göra? Jag? Hahahahaha...ja. Ibland alltför mycket. Speciellt som jag borde börja fixa i ordning TF:s prepkurs nästa år. Men det hindrar inte att man kan ha roligt emellanåt. Som i onsdags då jag var utklädd till pirat på funktionärsfesten, eller igår på teaterövingarna och efteråt med att spela LotROnline med Tatu, Leo och Stella, eller idag kväll på mattatäphlansitsen. Och då har jag inte ens nämnt att Antonia fyller år imorgon.
Tar jag mig vatten över huvudet? Antagligen. Men på något sätt lyckas jag ändå hålla mig flytande. Åtminstone har jag inte sjunkit ännu.

Wednesday, November 10, 2010

Syfiilis

Eller syfeelis, hur man nu vill stava det. Men phew, nu förstår jag verkligen varför jag inte blev sömmerska utan överlåter den sortens arbete åt t.ex. Sanna. Att klippa till tygbitar, sicksacka dem och limma fast limtyg på baksidan av vissa är inte direkt det jag är bäst på. Och då har jag ännu kvar att sy ihop alla bitar till en kavaj...men vad gör man inte för sin balett! Tur att Mela och Kisadora är så duktiga och villiga att hjälpa virriga mig med min kavaj!

Saturday, November 6, 2010

Logementvärdens plågor

Höstdagarna har åter anlänt till Tammerfors fagra nejder, och var annanstans kunde jag då befinna mig?
(kanske i Otnäs på LANning out Loud fr.o.m. imorgon kl. 13:37, men that's beside the point)
I år, liksom många år före detta, jobbar jag frivilligt som talkoarbetare under hela Höstdagarna, men i år har jag fått uppdraget som logementvärd på mina axlar - tillsammans med några andra, naturligtvis. Det innebär att jag, tillsammans med tre övriga, har ansvaret för alla deltagare som övernattar i Ristinarkun koulu. Till ansvaret hörde idag att ställa i ordning klassrummen så att folk ryms och sova i dem (på golvet), sätta upp affischer, dela ut material åt deltagarna, samt småsysslande som att hjälpa till i cafét i Sampola (skolan där allt program hålls; i Ristinarkku sover bara en del av deltagarna eftersom alla inte ryms i Sampola), sitta i infot, och om man hinner och vill delta i det program som ordnas (läs mer på Höstdagarnas hemsida). Dessutom hör det till logementvärdarnas uppgifter att någon hela tiden ska finnas tillgänglig för deltagarna under natten. Det innebär för vår del att vi delat upp natten i pass, och jag har denna natt (som tur är) fått det första passet från 01:00 - 01:45. Så nu sitter jag här. Nästan alla de övriga logementvärdarna är dock också vakna fortfarande eftersom de söta små änglabarnen (*host*) inte riktigt blivit lugna ännu, och dessutom har jag skype uppe och pratar med Tatu.

Ja, det här innebär två ganska sömnlösa nätter i rad. Och ja, jag har redan sömnbrist från hela den här veckan. Men jag skulle ändå inte missa Höstdagarna för nästan något! Att träffa underbara personer som man träffar ungefär två gånger om året är alldeles för roligt för att låta passera. Talkoteamet har superfeelis (fattas bara annat när det består av så fina människor), och jag hoppas att alla höstdagsdeltagare får det lika roligt!

Imorgon blir det antagligen powernap tillsammans med Pontus och kusin Axel i något skede.


Thursday, November 4, 2010

Dancing spree

Denna vecka har sannerligen bestått till stora delar av dans- eller andra koreografiövningar. Måndag kväll extra teaterövningar med TrotsAllt, tisdag kväll träningar med Rumpskakar, onsdag kväll först extraträningar med Rumpskakar och sedan showdanceträning, och ikväll är det åter teaterövningar. Jag känner minsann i musklerna att jag fått anstränga mig både igår och i tisdags; speciellt Rumpskakars dans "Snake charmer" har gett mig några helt otroliga muskelspänningar i nacken och mellan skulderbladen. Inte att förglömma Nikkes (numera) sedvanliga benstretchningsuppvärmning som minsann ger efterkänningar i låren följande dag. Däremot är feelisen på topp eftersom det faktiskt känns som om jag gjort framsteg den här veckan! Halva "Java" blev inövad igår på Rumps tehotreenit (för mig, de som stannade ända till slut fick den övat till slut), och Jäätelökesä börjar kännas bättre och bättre för varje gång.
Nu är det bara att vänta och se hurudan koreografi Saara har beslutat sig för att kasta på oss i maskscenen i Trotsallt. Also: besök vår teaterblogg!