Pages

Monday, April 30, 2012

Wappen

Några gånger om året bara måste man få skämma bort sig, och Wappen hör definitivt till dem. Jag och Tatu tog därför en lite mer eftertänksam shoppingtur i vår lokala Prisma, och kunde därefter laga en riktigt fin lunch åt oss. Biff äter man inte varje dag med studerandebudget!
Jag gjorde också en lite mer annorlunda makeup åt mig idag, i TF:s färger rött och gult Wappen till ära (med korallrosa läppar). Nu äts det efterrätt på balkongen, senare ska det picknickas saltkex&ost, jordgubbar och skumppa.

Glada Wappen!





Sunday, April 29, 2012

Otnäs

Fina vitsippor nära Otnäs ostare.

Saturday, April 28, 2012

Long Live Faces

Just nu njuter jag av fin musik på Long Live Faces, tillsammans med bekanta, bekantas bekanta och några hipsters och hippien. :) När jag kommer hem ska jag berätta om (skvallertidningen) Seiskas 20-årsfest för er!


Thursday, April 26, 2012

MP3 Experiment

Onsdag kl. 16 - 17: Kramas med träd, ta en tupplur i parken, lek riddare, flyg ner för en backe (jag flög faktiskt eftersom två killar bar mig!), lek hemlig agent kring Kauppis, ha ett rave party utanför Kamppi, frys på olika ställen. Något av det roligaste jag någonsin upplevt! Kolla videon på youtube!


Tuesday, April 24, 2012

Övningskvällar

Kvällar med orkestern går sällan fel!



Monday, April 23, 2012

Lockar

8 flätor i blött hår under 5 timmar kan ibland göra underverk.


Söndag

Jag och Tatu tog en promenad i det underbart soliga vädret, och passade då på att bättre utforska den stora parken som börjar precis vid vårt hus.



Fina tussilago!



Spot the duck

Saturday, April 21, 2012

Veckoslut

Så här fredagkvällen till ära sitter jag och roar mig med att skriva en slutrapport till skolan, och ser på hur Tatu med ökande desperation och uppgivenhet försöker logga in till Diablo 3. Öppna betaveckoslut tycks göra spelets servrar hårt pressade.
Och så hade en blomma fallit från min våreld, så jag stack in den i håret.


Friday, April 20, 2012

Topi

Igår hade vi Tatus katt Topi på besök, eftersom Tatus föräldrar flyttade från sitt hus i Åggelby till en lägenhet i Munksnäs. Stackars Topi hade en förvirrad dag då han först tvingades in i den avskydda transportburen och sedan hamnade på ett helt obekant ställe. Lite hjälpte det säkert att ha Tatu på plats, och mot eftermiddagen hade han faktiskt lugnat sig så mycket att han tillbringade flera timmar sovande i vår bastu. Mattan i Stellas rum verkade också vara ett trevligt ställe, men emellanåt kom han ändå jamande till oss och ville ha uppmärksamhet. Synd att hans klor kittlade mig för mycket för att jag skulle kunna ha honom i famnen en längre stund. ^^'

Trött katt sover dagssömn



"Foolish humans"

Hufflenaglar

Jag passade på att prova mitt nya, gula nagellack i kombination med ett svart jag redan ägde. Resultatet är Hufflenaglar!





Thursday, April 19, 2012

Shopping och kläder

Då Stockmann nu tutar ut sina Galna Dagar kan man ju knappast undvika ett besök dit, även om de flesta saker som tutas ut att är på rea faktiskt inte är mycket billigare, som man kanske skulle vilja tro. Jag lyckades ändå komma hem med några fina fynd, alltsammans under 30€, så då får jag väl vara nöjd också.

Ett par jeggings (jeansleggings) som jag länge letat efter, och dessutom kommer att behöva under vår kommande dansföreställning. Tunikan är uppdragen bara för att visa hur högt de går.


Svarta mikron (minishorts) som också behövs i dansen, och ett par nya jeans eftersom nästan alla mina är sönderslitna på lårens insidor. Färgen är jag fortfarande lite tveksam till, men den kommer ju att blekna. Mikrona är faktiskt från H&M dit jag och Tova gick efter Stocka på jakt efter tubtoppar, och precis vid kassan hittade jag sedan följande set med nagellack. Det gula lockade på mig, och priset var bara 3,25€, så vad kunde jag göra? Emzi skulle säkert vara stolt över mig.


Jag insåg också att jag underlåtit mig att skriva något desto mer om familjens Californienresa än de inlägg jag skrev under själva resan. Jag hade faktiskt tänkt göra en sorts postresedagbok i bloggen och inkludera bilder från resan, men det kommer att ta ett tag i så fall. Däremot tänkte jag redan i det här inlägget inkludera bilder på mina klädfynd på andra sidan Atlanten.


Sommarklänning från Dressbarn i Camarillo Premium Outlet, ungefär 45min norr om Los Angeles. Jag fick dessutom tillfälle att använda den på påsksöndagen, bara ett par dagar efter inköpet!


Bruna mikron och mörkturkosblå topp från en affär jag glömt namnet på, också i Camarillo Premium Outlet (det kan ha varit Closet).


Vänster skjorta är införskaffad i Disneyland LA, och den högra från Hot Topic i Hollywod & Highland Center i LA.


Minne från Hard Rock Café i San Fransisco.


Och slutligen ett par böcker jag länge viljat införskaffa och nu köpte i Palm Springs. De tycks ha lite ont om bokaffärer i Californien, åtminstone på de platser jag letade. I hela Hollywood & Highland Center (5 våningar) fanns till exempel inte en enda bokaffär.

Monday, April 16, 2012

Pottermore

Eftersom alla just nu håller på blogga om Pottermore (känns det som i alla fall) så ska jag ju inte vara sämre. Själv har jag ju haft ett konto på Pottermore ända sedan augusti 2011, men redan då beslöt jag mig för att skapa ett nytt konto då jag hade chansen. Jag hade nämligen en gnagande känsla av att jag inte svarat tillräckligt ärligt på frågorna varken hos Ollivanders eller Sorteringshatten, och ville få chansen att göra om de testen. (Egentligen skulle jag kunna göra om de testen hur många gånger som helst, så bra som de var! De fick en verkligen att tänka efter) Sagt och gjort, sent i lördags skapade jag ett nytt konto (RookAsh4418, passar bra eftersom mitt betakonto var LightAsh12) och tog mig den här gången tid att verkligen fundera igenom mina val. På många frågor tyckte jag mig nämligen genast veta vad jag skulle svara, men då jag funderade lite till märkte jag att det egentligen var vad jag ville att jag skulle svara. De två kan vara väldigt svåra att skilja åt, och det gjorde det mycket svårare att hitta mitt egentliga val på de frågorna.
Till exempel vilken väg man skulle ta; mot havet, mot skogen eller mot slottet. Jag skulle vilja säga havet, eftersom jag annars alltid avgudar havet, och slottet skulle kanske vara den logiska vägen om man inte vet vad som lurar i skogen - men ändå valde jag att gå rakt framåt mot skogen. Skulle jag nämligen ställas inför det valet skulle slottet se alltför hotfullt ut, och på stranden har man färre möjligheter att gömma sig eller springa undran. Skogen erbjuder däremot en trevlig promenadmiljö, ätbart på marken och säkra sovställen i träden.
Kanske jag är lite påverkad av överlevnadsviljan.

Min trollstav denna gång var nästan exakt likadan som senast; kärnan hade bytts från enhörningshår och längden ökat med 1,5 tum, men i övrigt likadan. Det gladde mig, av någon anledning!

Straight from Pottermore
My wand
Att läsa Ollivanders tankar om olika trollstavsträ, -kärnor och -längder på nytt var lika svindlande nu som för 8 månader sedan. Så mycket potentiell kunskap...
Även elevhemssorteringen tog jag längre tid på mig nu än senast, och resultatet kan jag bara vara fantastiskt nöjd med!

Mitt elevhem!
Hufflepuff!

Thursday, April 12, 2012

Digital Chocolate

Ett antal finländska spelföretag höll ett rekryteringstillfälle i Otnäs idag, och jag och Tatu tog oss dit för att se oss omkring. Flera intressanta jobbtillfällen fanns det definitivt, problemet är bara att de flesta platserna kräver fulltidsjobb även efter sommaren, vilket jag inte har tid med om jag vill fortsätta studera också.
Digital Chocolate, företaget som gjort t.ex. Towerbloxx och flera andra Facebookspel, hade ett litet lotteri, och både jag och Tatu hade turen att vinna. Tatu fick en cd-skiva medan jag vann det här:

Digital chocolate!


Twix inside!


Nomnom


Så vi åt upp den. Rovio gav oss också var sin Angry Birds-tygkasse

Monday, April 9, 2012

Lite mycket sol

...ooooch så här kan det sedan gå då man slarvar med solkrämen. XD Som tur är, är det inte så farligt som det kunde vara, och verkligen inte så dåligt som då jag brände mina baklår på Malta. Lite känns det ju ändå, men det får man leva med.



Palm Springs

Greetings from California!
Chilling in the pool
Mer bilder och text då jag kommer hem i övermorgon!
By the way, what is this "snow" and "cold" you speak of?

Friday, April 6, 2012

Breakfast

Very American.

Thursday, April 5, 2012

Smoothie

Då ens kropp är förvirrad och undrar om det är morgon (som hemma) eller kväll (som där jag befinner mig) så är en smoothie en bra lösning!


Santa Cruz to Santa Barbara

Så här kan det se ut då man kör längs Highway 1. Fantastiska vyer!



Wednesday, April 4, 2012

Santa Cruz beach Bordwalk

Fin strand, varmt väder och jättefin nöjespark! Vad kan gå fel då man spenderar en eftermiddag på ett sådant ställe? Speciellt de härliga berg-och-dalbanorna och den klassiska karusellen fick såväl adrenalinet som småflicksskratten att flöda.


Tuesday, April 3, 2012

Morgonförberedelser

Snart bär det av mot Santa Cruz.


Hard Rock

Äntligen en bra nyhet: Hard Rock Café kommer äntligen till Helsingfors!  Yess!

In other news, jag kan inte sova :( hotellets wc:n är otroligt högljudda, och många närliggande rum tycks välja att använda sina kl halv fyra på natten.

Första hela dagen

Är inte nära heller över, fast klockan snart är ett finsk tid. Jag sov 11 timmar i sträck förra natten, vilket gjorde underverk för min jet lag. Ändå var det konstigt att tala med Tatu kl. 8 på morgonen, och höra att han kommit hem från skolan för flera timmar sedan och redan hunnit med fyra matcher LoL.
Dagen här går ut på att utforska några delar av San Francisco, vilket inkluderar shopping, promenader och tidig lunch med några släktingar (igår åt vi middag med några andra släktingar). Karen tog med oss till Rainforest café, vilket nog var en upplevelse, men allt ljud från "djungeln" omkring oss gjorde det svårt att samtala emellanåt. Vi åt också en så stadig frukost på hotellet att vi inte ville ha någon mat ännu, men i stället hällde vi i oss ett par goda drinkar. Första gången jag faktiskt upplevt "cherry on top" - och man fick behålla glaset!


Elva kilometer upp i luften

[Skrivet ovanför Oregon 1.4 kl. 20.41 finsk tid]
En tio timmar lång flygresa är nog allt annat än trivsamt emellanåt, trots att man har filmer att se på, spel att spela och böcker att läsa. Speciellt inte då den följer på en 2,5h flygresa och 4h nattsömn och man som jag har svårt att sova ombord på flygplan. Men visst är det också en upplevelse, även om det mot slutet börjar kännas inte så lite tröttsamt. Flygvärdinnorna på KLM måste få ett extra plus för sin vänlighet, även om de inte tycks kunna bestämma sig för ifall jag och Tova ska tilltalas "girls" eller "ladies".
Hur som haver börjar resan så småningom lida mot sitt slut. Det blir intressant att leva två dagar i sträck utan natt emellan, även om det ju egentligen är samma dag. På kartan har vi sett solen gå upp över Californien och ner över Finland, och då vi kommer fram är klockan närmare 22 hemma, medan förmiddagssolen kommer att skina över oss i San Fransisco. Då känns det nog att man är långt hemifrån.

Tur att vi kan konsten att roa oss inom familjen!


Sunday, April 1, 2012

Schiphol

Nu är vi på väg (mind your step)!
California, here we come!