Pages

Thursday, January 31, 2013

Kandidatarbete

Ambitiös som jag är försöker jag i vår skriva mitt kandidatarbete samtidigt som jag sitter med i styrelsen och försöker samla ihop lite övriga studiepoäng också. Rubriken jag fick välja/blev tilldelad (lite av båda) är visserligen rätt så intressant, men att komma igång med ett såpass stort arbete kommer nog att bli ganska tungt. Källor har jag, nu är det bara att läsa igenom dem ordentligt och börja plocka ut fakta ur dem. För att det här arbetet är en ganska stor del av mitt liv under våren kommer jag säkert att omnämna det här i bloggen ett flertal gånger, bara så att ni vet.
Idag fick jag min forskningsplan inlämnad. Hurra för det!

Sunday, January 27, 2013

Underbara UK

Tystnaden som uppstod i bloggen då jag åkte iväg till Karis bryts nu fyra dagar senare då jag har återvänt hem. Just nu lider jag av den gemenskapskrabbis som alltid uppstår efter Ungdomens Kyrkodagar, men för en gångs skull sitter jag inte och önskar att det hållit på längre. I stället sitter jag och känner mig så otroligt glad över allt jag var med om under veckoslutet. Plenumdiskussionerna var väldigt givande, att få sjunga med kompbandet kändes fantastiskt, och kaffet i cafét smakade lika bra som det alltid gör.
Som temagrupp i år hade jag valt att gå och lyssna på Fredrik Portin som talade om sina tankar om att som präst vara gift med en ateist. Han hade många fina och väldigt kloka tankar, vilka gav mig mycket "food for thought". Dessutom råkar han ju vara en alldeles ypperlig talare.
Mycket annat rymdes också in under UK, till exempel paneldebatten Det gäller livet där det talades om hur man kan hjälpa utslagna ungdomar och unga vuxna (otroligt fin diskussion!) och naturligtvis Fria Förmågors Kväll där UK för sista gången fick njuta av en äkta bröderna Särs-musikal. Matias, den äldsta Särsen, var med på UK för sista gången (han faller för åldersstrecket) och hade skrivit ihop den roligaste musikalen jag hittills sett bröderna framföra. Pontus framförande av Du måste fimpas och Matias sång Känn ingen sorg för mig Raseborg lockade fram öronbedövande applåder, och delegaterna kommer nog sent att glömma Dansa Lonely Style.
Dansa Lonely Style
Men främst är det ju ändå personerna som gör UK till vad det är. Det finns så många personer jag träffar så gott som endast under UK, men ändå lyckas man på något sätt forma väldigt starka band till dem. Gemenskapen håller i sig år efter år och bara utvidgas till att inkludera ännu fler personer.
Ni som delade ut kramtejp, alla i kompbandet, det fina presidiet, mina medförfattare till 50 shades of UK klockan halv ett på natten, och alla ni andra deltagare - tack! Jag hade ett fantastiskt veckoslut!

Malin provar på Angry Björns-spelet
Erikas fina kommentar lyste upp min kväll!
Bilderna i inlägget är tagna av varierande personer, inkluderande mig själv, Patricia, Fredrica och Ninni.

Wednesday, January 23, 2013

Smooth

En hemmagjord smoothie kanske kan pigga upp kvällen lite grann. *Leker med dåliga filter i telefonen*


Tuesday, January 22, 2013

Årets första keikka

En vecka efter årets första officiella övning hade orkestern och baletten årets första framträdande på TFiF:ens tackparty för förra årets funktionärer. Keikkor på TFiF brukar alltid vara lyckade, och den här var inget undantag, tycker åtminstone jag. Orkestern spelade fint, och baletten hade väldigt, väldigt roligt på dansgolvet.
Ni har ingen aning om hur glad jag är över att vara med i ett så härligt gäng!

Sunday, January 20, 2013

En Fredag

Fredagsmorgonen startade för mig tidigare än jag varit van vid på väldigt länge, men det är alldeles säkert bra övning för det kommande året. Sovmorgnar får man ta på veckosluten...kanske. Åtminstone fick jag skött en del sekreterararbete. Jag, Johanna och Ia tog också en tripp till Zazabellas outlet-butik på jakt efter årsfestklänningar, men endast Johanna lyckades hitta en hon gillade. Det var ändå intressant att se hur storlekarna varierade från designer till designer, för det är då första gången på länge jag rymts in i en klänning av storlek 34.


Ibland är det skönt att äta middag någon annanstans än hemma, speciellt då man i sådana fall slipper diska. På fredag kväll for jag och Tatu ganska ex tempore ut och åt pizza på Rosso, vilket tog ungefär resten av kvällen. Maten var god, men kaffet efteråt kunde de bättra på.


Wednesday, January 16, 2013

Och dagarna de går

Puh! Min första aktiva vecka efter jullovet har kört igång med en rivstart, men det är nog bara att konstatera att jag måste vänja mig vid det livet igen. Våren bjuder ju på två kursers uppgifter+projekt och ett kandidatarbete utöver styrelsearbetet. Sedan borde fritidsintressen också rymmas in någonstans i ekvationen.



Fotona är tagna måndag morgon. "Glada vi till skolan gå..."

Monday, January 14, 2013

Yr dag

Min första skoldag blev ett riktigt yrande fram och tillbaka; de enda gångerna jag satt stilla var på föreläsningarna.
Yrandet började genast på morgonen då jag bara inte kom iväg till skolan (ett yrselanfall hade också med det att göra). Då jag äntligen kom till Otnäs hann jag bara in i styrelserummet och vända innan jag måste springa iväg till min första föreläsning i T-huset på andra sidan Otnäs. Då den tog slut återvände jag till TF för att äta lunch och vimsade sedan omkring tills det var dags att gå till kandidatseminariet. Vi var en verkligt ovanligt stor grupp som tillsammans letade oss fram till rätt rum i Elhuset (det var lite som att gå till en phuxföreläsning), och ännu fler bekanta dök upp där. Kandiseminariet tog drygt två timmar, och eftersom mitt studieprograms svenskspråkiga handledare råkade vara på plats nappade jag och de övriga från samma program tag i honom direkt efteråt för att bestämma vår första mötestid. Jag tror också att jag lyckades hitta ett intressant ämne för mitt kandidatarbete, så jag hoppas att jag kan få ut en rubrik ur det!
Då den träffen tog slut gick jag tillbaka till TF, och konstaterade att jag inte hinner göra något innan jag måste åka iväg till Matteus. Iväg for jag till Östra Centrum, och fick sedan äntligen sitta ner i lugn och ro med god mat, bra typer och intressant diskussionsämne.

Hoppas ändå att de följande dagarna blir mindre yra.

Saturday, January 12, 2013

Tidig födelsedagspresent

Mina underbara föräldrar lovade mig en Nintendo 3DS till födelsedagspresent, och eftersom jag sett en passande på rea i Asematunnelis TopTen gav pappa mig tillstånd att själv införskaffa den (med löfte om återbetalning efteråt). Idag åkte jag och Tatu därför in till centrum för att införskaffa den, så nu har min konsolfamilj fått utökning! Min nya bebis är vackert blå, och fick som första spel The Legend of Zelda: Ocarina of Time som Tatu köpte åt mig i tidig födelsedagspresent.

Jag har ju inte redan många spel jag håller på med och ännu fler jag vill börja på, men...Ocarina of Time. Man måste spela det någon gång!


Lockar

Efter att en studiekompis postade en bild om hur man lätt fixar lockar åt sig, och när jag nu en gång tvättade håret på kvällen så tyckte jag att jag kunde prova på det. Håret såg ganska intressant ut som uppsatt också, så jag måste kanske testa på en sådan frisyr också i något skede.

Resultatet är mycket positivt! Fina lockar som ser naturliga ut.
Jag följer inte själv med Pinterest, men grejer som det här får mig ibland att vilja. Jag vet bara inte om jag klarar av ett till social medium, och ännu fler "åh, det här skulle jag vilja prova på, men jag har inte tid".

Enjoy my morning look, by the way.

Friday, January 11, 2013

Cat in a box

The cat-trap seems to work after all, even if it took several days.


Träningsvärk

Efter terminens första ordentliga träning är det så gott som obligatoriskt med träningsvärk i ett par dagar efteråt, speciellt då träningen var dubbelt så lång som vanligt. Som tur är har jag ändå fått den goda sortens träningsvärk som gör mig motiverad att röra på mig igen. Sedan så måste jag bara se till att inte glömma bort vår färdiga koreografi under de följande fyra veckorna då vi inte har några onsdagsträningar.

Monday, January 7, 2013

Vinterskor

Jag och Tatu tog en tur till centrum idag, på jakt efter bl.a. nya vinterskor åt mig och en bärbar dator åt Tatus farfar. Trots de här ganska så enkla målen tog det längre tid än man skulle förvänta sig.
Först datorn. Vi tittade in i stationstunnelns TopTen för att kolla priser på Nintendo 3DS (en av de saker jag önskat mig till födelsedagspresent), och råkade samtidigt hitta en laptop som Tatu tyckte att skulle passa bra åt sin farfar. Tyvärr fanns den inte i just den här TopTens lager, så de skickade oss till KotiAnttila Kajsaniemi, där databasen påstod att det skulle finnas två stycken i lager. Ett hjälpsamt butiksbiträde kunde ändå inte hitta en enda sådan dator i lagret (efter ett långt letande), men sade att han kunde sälja exemplaret som stått ute i butiken åt oss, för en lite billigare peng dessutom. Tatu slog till, och kan imorgon avhämta den från butiken.
Sedan skorna. Vi gick vidare genom Kluuvi och upp för Alexandersgatan, och fortsatte sedan längs Mannerheimvägen till DinSko i Forum. Ganska snabbt hittade jag ett par skor jag tyckte om (med 50% rabatt, dessutom), men de fanns förstås inte i rätt storlek. Butiksbiträdet kollade databasen, och konstaterade att min storlek var slut överallt i centrum, men att butikerna i Sello och Iso Omena kunde ha kvar några par. Jag åkte alltså iväg till Sello medan Tatu åkte hem, och lyckades efter en stunds letande i butiken där hitta samma par skor. Det visade sig vara det absolut sista paret de hade, så jag hade tydligen gjort ett bra beslut då jag åkte iväg till Sello idag i stället för att vänta till imorgon.
Dessutom plockade jag upp en billig kopia av Assassin's Creed Brotherhood, som jag viljat ha redan en längre tid. It was a good day!


Cat

Vi har en katt i huset igen, fram till följande veckoslut. Efter en nervös början verkar Topi ha funnit sig till rätta i lägenheten (han trodde först att Kevin fortfarande var här).


Sunday, January 6, 2013

Dagens projekt


Tovas present

Hon har fått den, så nu kan alla få se den.


Etsy är världens bästa ställe att hitta fina, hemgjorda saker.

Friday, January 4, 2013

Excitement

Tovas födelsedagspresent anlände hem till oss här i veckan, och jag kan knappt vänta på att få ge den åt henne! För en gångs skull (?) lyckades jag hitta en väldigt passande present, med rätt grad nördighet och insidegrej. Jag skulle väldigt gärna visa den för er, men det får vänta tills Tova har öppnat sitt paket om en eller några dagar.

Tuesday, January 1, 2013

En fin nyårshelg

Det kändes lite som om nyårsaftonen bara sprang förbi, eftersom jag hade så mycket för mig hela tiden. Dagen inleddes med brunch för TFS13 hemma hos mig, varefter hela nya styrelsen gav sig av på en lägenhetsrunda som räckte hela dagen. Åtminstone jag tyckte att det var jätteskoj att se hur och var alla bor, och överhuvudtaget är TF:s nya styrelse ett jättefint gäng att hänga med. Vi kom på en hel del konstiga och/eller upplysande saker under dagens lopp, av vilka den viktigaste säkert är att disponenten Granér har nycklarna till ordförande Boxxys happy place (och antagligen till alla andras också).


Lite efter sju lämnade jag styrelsesällskapet och åkte iväg till Ahenians och Karoliinas lägenhet där ett annat kompisgäng (inkl. Tatu) väntade. Ett par timmar spenderades där, bl.a. med att spela drinking gamet STDs in da Hoodz som Karo utvecklat till vår glöggfest för ett par veckor sedan. Lite före tio på kvällen promenerade jag och Tatu sedan hem där ytterligare ett kompisgäng väntade.
Fina flickorna!
Finfina gänget!
Så firade vi in nyåret med samma gäng som de senaste åren. Det kändes som en väldigt bra början!
Bilderna är Ninnis, förutom den första fyrverkeribilden.