Pages

Saturday, July 19, 2014

Sverige imorgon!

Tyvärr får ni vänta ännu lite längre på mitt Livbox-inlägg, för imorgon flyger nämligen jag och min syster till Sverige för att besöka the Harry Potter Exhibition i Norrköping! Det blir en kort resa, vi flyger hem redan på måndag kväll, men det blir alldeles säkert en hujsig upplevelse!

Tuesday, July 15, 2014

Paket!

Att komma hem efter en resa och ha flera paket hemma väntandes är en rätt så bra känsla! Under min vecka på Åland och i Österbotten hann både min Livbox för juli och ett paket från Buzzador levereras, så jag fick genomföra två uppackningsritualer på en kväll. Jag har faktiskt hunnit testa en del produkter från bägge paketen, men har inte hunnit skriva något inlägg än så länge. Blir väntan olidlig kan ni läsa mitt inlägg om juni Livbox eller Emzis inlägg om den nyaste Livboxen (fast hennes innehöll lite andra produkter än vad jag fick i min).

För Buzzador testar jag denna gång Bic Soleil Bella rakhyvlar. Paketet innehöll mycket fler sådana än jag behöver, så om någon vill hjälpa mig testa dem får hen säga till!


Buzzadorpaketet innehöll också en Emzi.

Sommarkatt

Min mosters 17-åring är hur nöjd och glad som helst då hon får springa utomhus om dagarna. Med åren verkar hon också ha blivit mer sällskaplig av sig och lät till och med mig mata henne. En kväll klättrade hon också upp i ett av äppelträden.




Påras kapell

Alldeles i närheten av Kronoby kan man hitta Påras kapell, en nybyggd version av den (antagligen) första kyrkan som byggdes i Kronoby socken. Platsen den står på användes som gravplats redan innan kristendomen svepte över landet, och en teori är att Påras gårds husbonde (Påras var antagligen en rik handelsgård) lät omvända sig och bygga originalkapellet redan på 1200-talet. Det fungerade då som kyrka för de närliggande byarna. Av originalet finns bara taket kvar: det är bevarat i nationalmuséet, och man vet väldigt lite om hur kapellet egentligen såg ut. I början av 1600-talet byggdes en ny kyrka, och kapellet revs inte långt därefter.
Pappas farbror var en av de drivande krafterna bakom återuppförandet av kapellet. Det är väldigt fint både utanpå och inuti, och väl värt ett besök om man rör sig i närheten!




Monday, July 14, 2014

Några dagar på Åland

Nästan en hel arbetsvecka fick jag tillbringa på den bästa platsen jag vet. Jag njöt av solen, lade nät med pappa och mamma, läste om barndomsfavoritböcker, fyndade på det lokala kvällstorget och badade bastu varje kväll. Efter ett par dagar av gassande solsken och nordöstlig vind var vattnet vid vår brygga så varmt att jag nästan inte ville komma upp ur det. En dag firade vi mammas födelsedag med att gå ut och äta bara hon, pappa och jag, den följande firade vi med alla närvarande släktingar. Fast jag inte gjorde så mycket känns det som om jag fick mycket mer gjort där än jag skulle ha fått under samma tidsperiod hemma.


 Knipan möter Alfågeln i Torsholma

 Lyxlunch





Sunday, July 6, 2014

Weekend at Lekis

Ett veckoslut senare har jag äntligen deltagit i mina första Sommardagar på Lekholmen i Helsingfors skärgård. Jag skulle gärna berätta om gemenskapen, den överflödande glädjen, det underbara vädret och alla möten under dagarna, men jag är rädd att det överskrider min berättarförmåga. Njut i stället av några av de bilder jag knäppte under veckoslutets lopp.