Pages

Friday, October 31, 2014

Oktoberbilder

Jag är för trött för att formulera ett ordentligt inlägg, men vill ändå uppdatera bloggen med något, eftersom jag tycks vara ganska dålig på det nuförtiden. Den ekvationens lösning är att visa er bilder av händelser och situationer under oktober som jag inte bloggat om.

Oktoberfestklädd   -   Den första snön i Otnäs  -  Morgon på busshållplatsen 

Mysbelysning hemma en kväll  -  Rosa bandet-rosor fast de är vita

Macarons på Leos födelsedagsfest  -  Församlingsvalskaffe och -bulle  -  Talkoöl. Det är inte alla firmor som är så generösa mot teknolotalkogarbetare!

Snacksbordet under Leos födelsedagsfest 

 Kanske bäst av allt var att jag vann en giveaway på Tumblr och därmed fick denna bok skickad åt mig helt gratis! Jag har inte läst den ännu, men har hört mycket gott om den (på Tumblr, naturligtvis) och ser fram emot att stifta bekantskap med ytterligare en författare!

Saturday, October 25, 2014

Helsingfors bokmässa 2014

Det är både min stora sorg och en stor lättnad att utbudet på bokmässan främst består av finskspråkiga böcker jag inte har något intresse av att köpa. Å ena sidan skulle jag så gärna ha möjligheten att hitta nya böcker att lägga till i min samling, men samtidigt är jag ganska säker på att jag skulle komma hem mycket mer pank och med åtminstone tjugo nya böcker.

Ändå trivs jag på bokmässan! Det är fantastiskt roligt att vandra omkring och se vad de olika förlagen erbjuder och hur de lagt upp sin monter. Kyrkans närvaro där, i år under kampanjen Tro på det goda, är också något jag uppskattar. Det är fint att församlingen tar sig dit människorna är!

 Resultatet av ungdomarnas röstning om vad som är viktigt i kyrkan

Bokmässan brukar för min del också innebära möten med släktingar och andra bekanta, vilket inte var något undantag i år heller. Vissa var där och såg sig omkring, medan andra jobbade på olika sätt.

Farbror biskop Björn både blev intervjuad och intervjuade under mässan.

De som följer mig på Instagram kunde igår glädja sig (*host*) åt en bildkavalkad från både bok- och matmässan. De har i många år ordnats samtidigt i mässcentret, vilket är trevligt för besökarna då man har möjlighet att besöka flera mässor med samma biljett. Matmässans tema i år verkade vara Italien, och efter några smakprov på italienska delikatesser kapitulerade jag och köpte med mig några stycken hem. De både ser bra ut och smakar fantastiskt!


Jag rekommenderar väldigt starkt ett besök till bokmässan, även om man råkar vara en sådan där konstig person som inte tycker om att läsa. Det finns mer än böcker att titta på och de intressanta programpunkterna bara avlöser varandra.

Dessutom kan man råka träffa kändisar mitt i vimlet!

Don Rosa!

Det finns glädje bortom graven...

FN-dagen verkar vara en lite halvt bortglömd flaggdag för de flesta. Jag kommer dock alltid ihåg att uppmärksamma den 24 oktober, för det råkar vara den dagen min farmor dog. Igår var det precis 20 år sedan, och fast jag inte kan säga att jag har väldigt många minnen av henne (jag var ju bara fyra och ett halvt då hon dog) ville jag ändå på något sätt uppmärksamma dagen.

Trots att fredagen annars var fylld av allt möjligt program, från tent till bokmässa och ett besök hemhemma, lyckades jag hitta en lugn stund hemma på kvällen då jag kunde ställa fram ett foto av henne och tända ett ljus. Lite stillhet i vardagen.


P.S. Psalmen jag tog rubriken från är en av mina absoluta favoriter, även om tårarna hotar att komma varenda gång jag sjunger den.

Thursday, October 16, 2014

Den bästa känslan

Ni känner säkert till den. Då flera dagar på olika sätt plågats av stress på grund av skolarbete som man vet att kommer att ta länge att få färdigt. Stressen får en att skjuta upp påbörjandet eftersom den medför en stark känsla av "vill inte" som är svår att skaka av sig.

Men sedan börjar man arbeta. Den första uppgiften blir gjord på några timmar en dag, den andra på några andra ett par dagar senare. Och efter några timmars arbete en tredje dag är plötsligt alla obligatoriska uppgifter gjorda. Man inser att man faktiskt kommer att ha tid att läsa till tenterna nästa vecka, kanske till och med tid att göra något roligt under veckoslutet i stället för att panikjobba med att få alla uppgifter gjorda innan deadlinen.

Den känslan!

Produktivitet

När ens måndag ser ut så här vet man att man borde ta sig i kragen riktigt ordentligt. Den produktiva tiden var alltså 16:30 - 19:30...


Sunday, October 12, 2014

Livbox oktober

Jag är lite sen med det här inlägget i och med att jag fick boxen redan förra veckans fredag, men saker händer i livet och först nu har jag tid och ork att sätta mig ner och formulera lite åsikter.


Oktoberboxens tema kretsade kring Rosa Bandet-kampanjen, så alla produktförpackningar var rosa. Dessutom hade Livboxteamet för varje köpt box donerat en summa till Rosa Bandets insamling. En utmärkt idé, tycker jag!
Innehållet denna gång:
Schwarzkopf BC Oil Miracle Rose Oil Hair & Scalp Shampoo har jag inte hunnit testa ännu, men det doftar gott; ungefär som nyponrosor. Enligt beskrivningen ska det återfukta håret och hårbottnet, vilket åtminstone sådana som jag med torrt hårbotten uppskattar!
Schwarzkopf Professional BC Oil Miracle Rose Oil Hair & Scalp Treatment är också tänkt att lugna ett irriterat hårbotten. Mitt största problem med den hittills är hur jag ska massera in det i hårbottnet, då det känns som om mitt hår fångar upp all olja på mina fingrar innan jag når hårbottnet. Övning ger färdighet, antar jag. Flaskan kunde dock vara lite bättre designad, då det är svårt att få ut önskad mängd olja och man i stället får alltför mycket.
Schwarzkopf professional Osis+ Glamination hårspray hade jag faktiskt aldrig provat på tidigare. I onsdags testade jag att spraya det över min vattenfallsfläta, och frisyren hölls faktiskt riktigt fint ända till kvällen, så något måste sprayen ju göra rätt!
Aco FACEyoung hudkräm doftar ungefär som hudkrämer brukar. Jag tycker om pumpflaskdesignen, för det gör det lätt att få ut den mängd hudkräm man vill använda. När jag ska använda den måste jag dock fundera på, för jag har fortfarande mycket kvar av L'Oréals SkinPerfection jag fick i septembers Livbox.
Lumene Arctic Sand nagellack i nyansen Roosa nauha såg jag först på med stor skepsis, men efter att ha provat den kunde jag konstatera att det är en riktigt trevlig nyans. Glittret sitter bra på bakgrundsfärgen, och till skillnad från många andra glitterlack går det lätt att ta bort också.

Det var oktoberboxen! Om du funderat på att själv börja beställa går det lätt att göra en visstidsbeställning via Livbox' hemsida!

Friday, October 10, 2014

Morgonunderhållning

Med en inställd föreläsning och en höft som för tillfället inte tål träning hade jag en alldeles ledig morgon. Till räddning kom då HBL med sin framsida som man själv fick färglägga. Det blev också en bra orsak att plocka fram mina färgpennor igen. Måste dock konstatera att tidningspapper inte är det bästa att färglägga på.


Monday, October 6, 2014

Fluff

Tatu råkade hitta ett spel som heter Tiny Sheep då han höll på leta efter statistik för olika appar. De som känner mig ens lite bättre borde inte alls vara förvånade över att jag direkt letade upp appen i fråga och laddade ner den. Se nu bara på trailern!