Pages

Friday, June 26, 2015

Glass åt folket!

Om ni känner er sugna på glass och vill ha lite mer än den (om än väldigt goda) glass som erbjuds i kioskerna runtom stan i sommar, så rekommenderar jag ett besök till Magnums glassbar i Gamla Studenthuset i Helsingfors! Där får man en vaniljglass doppad i smält choklad (mjölk/vit) och får sedan välja bland flera olika toppings. Det är förstås lite dyrare, 5€ för tre toppings, men å andra sidan får man en kopp kaffe till för bara 1€ extra. Dessutom är det väldigt gott! Nystelnad mjölkchoklad är ju sällan fel.


Jag och Tatu var och provsmakade glassen igår. Vi valde våra toppings helt oberoende av varandra, men lyckades ändå på något sätt få dem så här lika varandra. Den enda skillnaden var att jag hade lakrits i stället för mörkchokladflarn; vi valde båda dajm och oreo. Gott var det!

Monday, June 22, 2015

Adoption

Före drygt en vecka sedan flyttade det in två nya medlemmar i vår lägenhet. De har hälsat på redan tidigare, men den här gången kom de för att stanna.


Den sköldpaddsfärgade flickan heter Gina och den svarta pojken Eben (de tidigare ägarna har valt namnen, skyll inte på mig). De har snabbt gjort sig hemmastadda, även om vi fortfarande försöker lära dem att lämna soffan i fred då de vill skrapa på något.




Jag och Tatu har funderat på att skaffa katt redan en tid, fast det här inte riktigt var det sättet vi tänkt oss. De tidigare ägarna måste alltså göra sig av med katterna, och vi gick med på att ta över dem. Tills vidare är det lite osäkert ifall de kommer att stanna med oss för resten av sina liv, men åtminstone kommer de att bo hos oss en tid framöver. Vad som händer sen får vi väl se.


Åtminstone tycks de gilla samma böcker som jag.

Saturday, June 20, 2015

Möjlig hobby

Förra veckan fick jag via Teekkaritytöt möjligheten att prova på bågskytte vid Brunakärrs skjutbana. De som känner mig torde veta att Disneys Robin Hood var min favoritfilm då jag var yngre, och att Legolas eskapader i the Lord of the Rings-trilogin bara gjorde att jag blev mer fascinerad av bågskytte. Egentligen är det lite konstigt att det tagit mig så här länge att verkligen göra något åt intresset, men nu har jag fått prova på att skjuta på riktigt.




Varken bågarna eller pilarna vi använde var så rustika som man kanske föreställer sig då man hör ordet "pilbåge", men de var inte heller de högteknologiska under man kan se i tävlingar. Jag gillade bågen jag fick använda, den kändes bra i handen och var inte för tung att spänna. Det var roligt att märka hur man gjorde klara framsteg från omgång till omgång (vi skjöt alltid tre pilar åt gången), och själv missade jag inte tavlan en enda gång även om det inte blev några bullseyeträffar heller.



Det syns ganska dåligt, men vi avslutade besöket på skjutbanan med en liten tävling som (naturligtvis) gick ut på att träffa äppelsilhuetten ovanpå en människosilhuett. Redan den första omgången föll alla utom fem personer ut, och om jag får skryta så var jag den enda som träffade äpplet med mitt första skott.

Tio meter längre bakåt gick det dock inte lika bra...


Summa sumarum: väldigt roligt tillfälle, måste överväga om jag vill börja syssla med bågskytte regelbundet!

Friday, June 19, 2015

Livbox juni

Sommarens första Livbox bjöd på varierande innehåll!



Månadens färg var en ljuvlig ljusblå som åtminstone för mig förde tankarna till en varm sommardag.

Rimmel 60 seconds -nagellacket har jag inte hunnit testa ännu, men färgen är ljuvlig! Bilden får det att se ljusare ut än det är, egentligen har lacket en djup rubinröd färg.
Tandborsten från Jordan var en överraskning som fick mig att muttra lite då jag ganska precis köpt en ny tandborste. Det dröjer alltså en tid innan jag tar den här i bruk.
Hudkrämen från Bernard Cassiere har jag inte heller testat eftersom de senaste Livboxarna alla fört med sig en ny hudkräm, och jag knappt hinner med i svängarna. Den är dock i behändigt reseformat!

Kubiss London Face Powder är säkert min favorit från den här boxen! Jag behövde ett nytt puder, och så kom det är som ett brev på posten (hehee). Enligt min erfarenhet sitter det här pudret riktigt bra på huden och börjar inte kännas torrt. Det hålls också länge! Nyansen jag fick är No.2 Candle.
L'Occitane Verbana Shower Gel med doft av citron är en till liten reseförpackning jag inte öppnat ännu. Livboxens arbetare tycks gilla L'Occitane, och eftersom jag själv har bra erfarenheter av deras handkräm kan jag ju inte direkt säga emot.
Compeed skavsårsplåster var en till extra present i boxen, och sådana kommer nog alltid väl till pass!

Lumene Natural Code Eye Intensifier var jag först lite misstänksam mot eftersom jag typ aldrig använt någon annan färgs eyeliner än svart, men efter att ha provat den är jag stormförtjust. Lite extra färg i sminket passar väl till sommaren! Dessutom är den här pennan vattenfast, så man kan sola och simma allt man vill utan att färgen rinner bort!
Rexona Maximum Protection Confidence är en lite annorlunda deodorant; den påminner till konsistensen om en tjock salva och trycks ut genom små hål på ovansidan av burken då man vrider på bottnet. Doftar gott gör den nog, men få se om den lever upp till löftet att man ska svettas mindre med den på.

Tuesday, June 16, 2015

En helt magisk kväll

Det finns vissa band vars konserter fullkomligen andas magi. Stämningen sveper med en och man släpper allt för att bara leva för stunden. För mig är Blind Guardian definitivt ett av dessa magiska band. Då de äntligen återvände till Finland den första veckan i juni var det en självklarhet för mig att vara på plats och ta del av deras show.


Eftersom keikkan ägde rum på en tisdag var det inte särskilt mycket folk på plats direkt då dörrarna öppnades. Men det hann strömma in en stor mängd människor under de två timmarna mellan att dörrarna öppnades tills bandet började spela. Som ni kanske kan se på bilden ovan valde jag och mina kompisar att avnjuta konserten från balkongen i stället för nere på golvet. Det visade sig vara ett bra val av flera orsaker: oavbruten sikt till scenen, och inte närapå lika trångt som nere på golvet.



Blind Guardian är lite annorlunda på det sättet att jag tycker de är bättre live än på cd. Det är otroligt få band som man överhuvudtaget kan säga det om, så det borde säga er en hel del. Jag äger både studioalbum och livealbum inspelade av dem, och många gånger överträffar liveinspelningen studioinspelningen av samma låt. Det är bara något i deras otroliga energi på scen som förts över även till inspelningen.

Alltsom allt var det en fantastisk konsert med två encores. Bandet gjorde mig extra glad genom att spela två av mina favoritsånger, och stämningen under både Nightfall och Valhalla var olikt något jag upplevt tidigare. Bandets energi var fenomenal, och det verkade som om publiken hjälpte till att lyfta stämningen till nya nivåer inte bara för sig själva utan för bandet också.

10/10 would rock out again.

Så här skrev bandet på sin facebooksida efter konserten: "A hell lot of fun in Helsinki. This is what we call a cheerful crowd. Extremely intense singing and great fun everywhere. We felt like in Metal heaven!!!"

Thursday, June 4, 2015

Bloggtorka

På basis av hur ofta *host* den här bloggen uppdaterats på sista tiden kan man ju konstatera att jag fortfarande har fullt upp med livet. Det stämmer delvis, men så har jag inte heller haft varken lust eller ork att skriva om mina dagar. Men nu då jag jobbar regelbundna tider borde jag ju teoretiskt sett ha mer tid och mindre deadlines, så vi får väl se vad som händer nu över sommaren.

Jag har dock tröttnat på bloggens tema redan för en tid sedan och skulle vilja göra en ny design och ett nytt tag-system. Problemet är förstås att det skulle kräva lite mer tid och energi att få det gjort, så jag går mest och hoppas på att inspirationen ska slå till. Aaaaany second now...