Pages

Friday, July 31, 2015

Ibland kan man vinna en picknick

I juni fångades flera Helsingforsbors uppmärksamhet av det nya företaget Feddy. Dess grundare lyckades hitta en hittills tom nisch som jag faktiskt inte förstår att inte har fyllts tidigare: via Whatsapp eller sms kan man anlita Feddys kurirer att leverera (nästan) vad du vill till en plats inom deras utdelningsområde. Orkar inte ta dig till McDonald's på söndagsmorgonen? Skicka ett meddelande till Feddy och få din Kerrosateria hemlevererad. Behöver du en kragskjorta direkt efter jobbet men hinner inte själv på shoppingtur? Få leverans till din jobbplats. Det enda (såvitt jag vet) de inte levererar är alkohol pga. lagstiftningen.

Det bör kanske nämnas i det här skedet att det här inlägget inte på något sätt är sponsrat av Feddy. Jag tycker bara att företaget har lyckats hitta på en helt fantastisk idé som fler bör höra om!

Då deras Facebooksida nådde 1000 likes lottade de ut en 50€ picknickkorg bland alla gillare. Gissa bara vem som råkade vinna den!

Foto från Feddys Facebooksida.

Jag fick själv välja både picknickkorgens innehåll och vilket datum jag ville ha picknicken. Efter lite exceljumppande valde jag ett datum i början av juli och skickade inköpslistan åt Feddy, samt bjöd enligt deras instruktioner med två kompisar. Som ni kan se nedan får man en hel del för 50€! Bland annat festade vi på vattenmelon, persikor, jordgubbar, vindruvor, kycklingcaesarsallad, smoothies, kanelbullar, brie och baguette. Korgen allting packats i fick jag behålla, likaså en filt som företaget köpt åt oss att sitta på.





Thursday, July 30, 2015

There once was a photoshoot

I början av juni fixade Emzi och Stella ihop en photoshoot i rhododendronparken riktigt nära oss. Det var inte första gången jag och Stella stod framför kameran med Emzi bakom den; min profilbild här på bloggen är till exempel tagen under en photoshoot i juni 2011. Jag är fortfarande sååå nöjd med den (och flera andra från samma tillfälle!) och kan knappt vänta på att få se hur bilderna blev den här gången! Emzi knäppte dock över 500 foton på den dryga timmen vi höll på, så det lär ta en tid att gå igenom alla! Några stycken fick jag dock skickade åt mig här i veckan, och en lade hon ut på sin instagram redan under fotodagen, så ni får åtminstone se lite hur det såg ut!

Stella fixade sminket åt oss båda enligt schaman-/häxdoktorinspirerad stil. Jag klistrade också på mig mina enorma lösögonfransar jag införskaffat till en dansföreställning för många år sedan. Resultatet? Alldeles utmärkt, om ni frågar mig!




Aw yiss!

Wednesday, July 29, 2015

Livbox juli

Oj vad månaden flyger förbi! Månadens livbox anlände för nästan en månad sedan, och först nu har jag hunnit testa alla produkter i den.


Månadens färg var en vacker grön, och produkterna rörde sig mellan allt från topp till tå.


Min klara favorit av denna månads produkter var faktiskt en som jag fick för att jag beställt på Livbox så länge. Clarins Instant Light Natural Lip Perfector läppglans är lätt att applicera, sitter bra på läpparna och känns inte klibbig som många andra läppglans gör. Färgen är ju dessutom alldeles perfekt för sommaren!

Klorane Gentle Dry torrshampoo är väl okej, men fungerar inte lika bra i mitt hår som t.ex. Bangerheads och Osis+ produkter.
Schwarzkopf professional Essensity Color & Repair shampoo och balsam har inte känts som om de fungerar i mitt hår de heller. Min skalp har känts torr efteråt, och en dag senare ser håret lika smutsigt ut igen.
Lumene Body Refresh Koivu & Hunaja fotkräm tyckte jag först doftade ungefär som tigerbalsam. Krämen känns skön på fötterna och är tillräckligt tunn för att snabbt sugas upp av huden, så att man inte går omkring med krämiga fötter någon längre stund.


Neutrogena Visibly Clear Stress Control foaming wash har jag lite blandade känslor gentemot. Neutrogena har ett gott rykte, men jag har aldrig tyckt att deras produkter riktigt fungerat för mig. Min hud känns alltid torr efter att ha tvättat ansiktet med det här skummet, och ingen klar förbättring syns ännu. Jag ska trots det ännu ge det en chans en lite längre tid.
La Roche-Posay Lipikar Gel-fluide hudkräm var, som namnet säger, mer gelliknande än salvaliknande. Den kändes dock bra på huden, men var inte särskilt dryg.
Och sist men inte minst Hula Baby I'm Berry the Bomb nöt-frukt-honung-energistång. Jag är skeptisk till alla "enkla mellanmål" som tutas ut på marknaden, men åtminstone var den här riktigt god i stället för att smaka konstgjord som så många andra. Trots att jag inte är ett fan av tranbär slank den här stången ner väldigt snabbt.

Det var denna månads Livbox! Ganska snart borde augusti Livbox anlända, men jag ska försöka att inte ta en månad på mig även med den.

Thursday, July 16, 2015

Sommarlov

Jag har flytt till Åland och tänker stanna kvar här en tid framöver. Då jag försöker undvika att använda dator alltför mycket kommer inte bloggen heller att ha mycket liv i sig den kommande dryga veckan. Men jag kan ju hälsa från Kumlinge att här ser ut ungefär så här:





Thursday, July 9, 2015

Buzzador: Veet Spawax

Via Buzzador fick jag möjligheten att testa Veets nya Spawax som utlovar "salongsresultat i hemmaspaet". Jag gillar ju att testa på nya skönhetsprodukter, och även om vax inte för mig varit någon favoritmetod för avhåring, såg jag fram emot att få testa en till Veet-produkt. Hittills har jag provat deras vaxremsor, rakhyvlar och hårborttagningskräm, av vilket rakhyvlarna gett det enda goda resultatet. Spawaxet används dock utan några pappersremsor, vilket jag ser som en stor fördel då de bara skräpar ner.

Så här ser förpackningen ut...


...och det här fanns inuti den: strömsladd, vaxvärmare och sex vaxskivor.


Vaxskivorna är släta och fina och inte det minsta klibbiga innan man smälter ner dem. De går att köpa skilt, så man måste inte investera i ett helt nytt paket varje gång man vill vaxa benen.

Inuti vaxvärmaren finns en spatel man ska använda för att sprida ut vaxet. För att sätta igång sätter man in önskad mängd vaxskivor, stänger locket och pluggar in maskinen.
Medan den är ipluggad lyser bottnet rött. En vaxskiva smälter på cirka tio minuter, sätter man i flera på en gång tar det lite längre.
 Då det smultit är det bara att sprida ut lite vax på önskat område, låta det torka (vilket går snabbt), och sedan är det bara att riva loss det. Jag rekommenderar att försöka få vaxet så jämnt som möjligt, och helst i ett lite tjockare lager! De riktigt tunna lagren var de svåraste att få loss, och eftersom det är svårt att få vaxet att ligga riktigt jämnt blev det oftast några små bitar vax kvar på huden efter att jag rivit bort största delen. Som tur var gick de ganska lätt att få bort genom att upprepade gånger pressa det använda vaxet mot dem, tills de fastnade i vaxet och lossnade från benet.

Resultatet? Eh...
Visst fungerar vaxet såtillvida att det rev bort största delen av håren på området, men där har vi också mitt problem med vaxet: största delen. Vaxet är trots allt såpass jobbigt att använda att jag kände mig lite lurad då jag ändå måste dra en rakhyvel över benen efter att ha använt det för att det inte fick bort alla hår. Paketet påstod att fyra vaxskivor skulle räcka till båda smalbenen, men det stämde inte alls för min del; i stället räckte de till framsidan av båda smalbenen, så ett helt smalben sammanlagt antar jag.

En annan negativ aspekt är hur kladdig maskinen och spateln är efteråt.

Det är delvis mitt fel eftersom vaxet emellanåt droppade vid sidan om behållaren i stället för rakt i den, men kladdigheten gör mig ändå negativt inställd till vaxet. Det som blir kvar i behållar smälter naturligtvis då man nästa gång vill använda manicken, men allt i locket, på spateln och på sidorna stannar nog precis där det är. Jag kan inte ens vrida på locket längre för att allt vax håller det fastklibbat, och jag måste använda naglarna för att bända upp det.

Summa sumarum vet jag inte ifall jag skulle rekommendera Spawax eftersom jag själv föredrar rakhyvel och/eller epilator, men om du är en person som tycker om att använda vax så tror jag det här kan fungera bra för dig.

Jag har än så länge bara testat vaxet på benen, så jag får återkomma efter att ha provat det under armarna och på bikinilinjen också.

Buzzador är ett företag vars kunder vill få sina produkter testade och utvärderade av vanliga människor. Genom att skapa ett konto på Buzzador kan man få möjlighet att prova på olika produkter i utbyte mot att man berättar om produkterna ("buzzar") både online och offline. Medlemskapet är helt gratis. Är du intresserad kan jag skicka en länk åt dig!