Pages

Tuesday, June 28, 2016

Ilvermorny

Ett hett tips till alla Potterheads där ute: klicka in er på Pottermore så snabbt som möjligt och läs historien bakom den nordamerikanska trollkarlsskolan Ilvermorny! Idag publicerades en lång text som berättar om Ilvermornys grundare, den irländska häxan Isolt Sayre, och hur skolan kom att grundas. Samtidigt öppnades ett nytt elevhemstest på hemsidan, där man kan testa vilket av Ilvermornys fyra elevhem man skulle höra till.

Mitt resultat:


Låter ganska så överensstämmande med denna Hufflepuff!

De övriga tre elevhemmen heter Thunderbird (represents the soul, favours adventurers), Horned Serpent (represents the mind, favours scholars) och Wampus (represents the body, favours warriors). Alla namn har en fin historia bakom sig, så kila nu iväg och läs om den magiska skolan i USA! Här är länken en gång till!

Monday, June 13, 2016

Buzzador: Teho Sport-proteinstänger

Buzzador gav mig chansen att vara med i en kampan för att prova nya Teho Sport-proteinstänger. Vana läsare kan erinera sig att jag var med i en liknande kampanj också i april 2014; då hade Teho precis lanserat sina nya proteinstänger och Buzzadorkampanjen var ett led i marknadsföringen, medan de nu ville ha feedback på nya smaker.


I paketet jag fick fanns fyra olika smakers stänger: choklad, banan-choklad, choklad-röda bär, och hasselnöt.Alla stoltserar med en proteinhalt på över 30% och rekommenderar att man äter dem efter ett träningspass.

Tja, vad kan man säga om proteinstänger? Hur mycket smak de än försöker tränga in i dem kommer ändå det konstgjorda att sippra igenom. Därmed inte sagt att de smakade dåligt! Banan-chokladstången var min favorit av de fyra och lyckades till och med fånga något av bananens essens i sin smak, medan chokladstången enligt mig smakade mest konstgjort. Stången med röda bär var också mycket godare än jag trott (röda bär brukar i allmänhet inte vara någon hit hos mig). Men naturligtvis visade det sig att banan-chokladen och choklad-bären innehöll mest socker av de fyra sorterna: 7,6g respektive 8,2g per stång. Hasselnötsstången innehåller bara 1,5g socker, och chokladstången bara 1,3g.

Som så gott som alla proteinstänger på marknaden är Teho Sports till konsistensen ganska mjuka, och har en tendens att fastna i tänderna och gommen. Se alltså till att ha något att dricka medan du äter din proteinstång! 
Hasselnötstången inuti
Helt ärligt är jag inte säker på att jag kan rekommendera proteinstängerna, men det kan också bero på mina egna preferenser. Proteinstänger är helt enkelt inte något jag köper på regelbunden basis, och jag kommer knappast att börja göra det heller. Men om du hör till de personer som äter proteinstänger efter varje träningspass eller som mellanmål, ge dessa en chans!


Wednesday, June 1, 2016

Sommarlistan 2016

Maj har övergått i juni, och med andra ord har vi tagit ett definitivt steg in i sommaren (ja, jag hör till de där personerna som tycker om att dela in årstiderna väldigt skarpt fast de egentligen flyter in i varandra). Vad är då mer passande än att fylla i Karolinas sommarlista?


Vilka är de tre första sakerna du kommer att tänka på när du hör ordet SOMMAR?
Sol, Kumlinge, simma

Vilken smak på glassen beställer du?
Mango-melon. Bästa smaken, fight me.

Sia eller Ingman?
Är det här någon Österbottnisk grej igen? :D Kan inte påstå att Sia är ett bekant märke för mig, så Ingman då.

Var tillbringar du helst din lediga kväll?
Grillandes och chillandes med kompisar om jag är i stan, på Soltorps veranda om jag är på Kumlinge.


Ska du gå på student- eller examenskalas?
Faktiskt inte! Det blir väl några års paus för mig nu.

Smörgåstårta – najs eller bajs?
Jag gillar smörgåstårta!

Vad hittar man dig en regnig dag?
Stannar inne och läser, läser, läser. Samt kanske ser några (host) avsnitt av en tv-serie.

Var och hur firar du midsommar?
Det är inte bestämt ännu. Antingen med kompisar i eller nära stan, eller ute på Åland med familjen.


Vilken blir årets sommarplåga?
Ingen aning, och för tillfället känns det riktigt bra att inte ha någon aning. Att inte lyssna på radio betalar av sig!

Vilket är ditt bästa tips för att koppla av i sommar?
Läs! Plocka ner dina gamla favoriter från bokhyllan, utforska ditt lokala bibliotek för att hitta nya favoriter, och slå dig ner i solen med en bok och ett glas med något kallt att dricka. Få saker är lika avslappnande för mig.

Ska du resa någonstans i sommar?
Inget är inplanerat, även om det skvallrats om en Berlinresa med brunchbrudarna. Åland räknar jag inte som att resa bort, för det är att resa till mitt sommarhem.

Ska du sommarjobba – eller har du semester?
Skulle gärna sommarjobba, men inget har lossnat hittills. Därmed inte sagt att jag bara har semester; jag har ett diplomarbete att skriva!

Den ultimata sommarmaten för mig är...
Rökt egenfångad abborre med nypotatis och grönsallad, med jordgubbar till efterrätt.


När tar du det första doppet?
Den som lever får se! Senast från bastun i nåt skede.

Beskriv din idyllsommar.
Långa, soliga dagar varvat med ordentliga regn- och åskskurar då och då för att hålla allting grönt. Jag vill njuta av sommar på Åland och i stan, bada bastu och simma i solnedgången, äta grillmat och rökt fisk, länka ensam och med familjen, och läsa mycket!

Avslutningsvis: nämn tre saker du ser fram emot med sommaren 2016!
1. Sommarkalas! Det är inte en sommar utan kaffebjudning med jordgubbstårta!
2. Provinssirock med Humpsvakar!
3. TFS13:s sommarträff. #bringyourownaluminiumkastrulljuh