Pages

Monday, September 12, 2016

Backstage Pass

Jag tar ett steg upp ur bloggdvalan för att dela med mig av min senaste besatthet: otome dating sim-spelet Backstage Pass.

Vad jag minns har jag inte spelat en enda dating simulator tidigare, även om jag naturligtvis varit medveten om att de existerar och är en väldigt populär genre. För ett par veckor sedan inledde dock en av mina favorityoutubers Dodger en genomspelning (playthrough, osäker på om det kan översättas vettigt) av Backstage Pass. Jag tittade på hennes videon, var inte nöjd med de val hon gjorde, och köpte själv spelet för att kunna göra mina egna val. Sedan dess har jag blivit totalt besatt av spelet och sitter vid datorn och ger ifrån mig små pipande ljud för att karaktärerna är så ljuvliga.

Aw Benito
I Backstage Pass följer man collegestuderande Sian Goodin och hennes spirande karriär som sminkartist (makeup artist) inom tv- och modebranschen. Vägen är naturligtvis kantad med möjligheter att börja sällskapa med en av fyra män: Sians barndomskompis, den nyblivna popstjärnan Adam; Adams manager, skådespelaren John; den unga aspirerande magikern Benito; eller den blyga modellen Matthew. Dessa fyra är spelets huvudsakliga kärleksintressen, men man kan också välja att jobba för ett förhållande med Sians tutor Alvin (romantiskt), producenten Lloyd (vänskap), eller modellen/skådespelerskan Nicole (romantiskt) - eller helt enkelt välja att inte bli tillsammans med någon alls utan bara fokusera på sin karriär (som också har ett flertal möjligheter). Alla fyra huvudkillarna har dessutom både en romantisk bana och en vänskapsbana man kan välja mellan.

Lloyd är bäst (och Johns ex, yay representation!)
Spelet har totalt 16 olika officiella slut, och fast upplägget låter simpelt måste man medvetet jobba mot det slut man vill ha. Min första genomspelning lyckades jag inte hitta ett enda av dem, då jag inte fokuserade min uppmärksamhet på någon viss karriär eller karaktär utan bara gjorde vad som föll mig in. Så jag tackar de idoga spelare som lagt upp tips och handledningstexter på Steam! För tillfället försöker jag hitta alla de olika sluten, och det är fascinerande att se hur olik Sian är beroende på vilka svarsalternativ man väljer och vilka egenskaper man väljer att fokusera på under spelets lopp.

Av de slut jag hittills hittat är min favorit definitivt det romantiska slutet med John. Jag vet inte riktigt varför just hans karaktär tilltalar mig så mycket, men just nu skulle jag gladeligen spela om spelet med John som slutmål om och om igen.

*swoon*
*SWOON*