Pages

Thursday, April 25, 2013

Livet efter kandiskrivandet

Efter några månaders slit lämnade jag in mitt kandidatarbete igår kväll. Nu när jag befinner mig på andra sidan skrivandet kan jag meddela att livet faktiskt är bättre på den här sidan skrivandet. Vem hade nu trott det...

Tuesday, April 23, 2013

Trevlig gest av Hbl

Jag trodde den här veckan skulle vara alldeles förfärlig, men de fina små sakerna bara fortsätter att hända! Idag var det Hbl som lyste upp min morgon med den här artikeln om en bild vi skickade åt dem förra veckan.


Nu är det dags att köra igång med kandiarbetet igen. Deadline imorgon, men som tur har jag min onepiece att mysa i.


Monday, April 22, 2013

And away went some money

EMP meddelade mig att deras nya sommarkatalog var på kommande var det redan kört för mig. Inom en kvart hade jag klickat hem de här vackra klädesplaggen. Själv får jag lite tröstshoppingvibbar, men ibland bara måste man...
Skjortan hittas här och klänningen här.


It's the little things

Jag har inte en bra dag, och kommer inte att ha en sådan innan typ torsdag heller. Men små händelser har ändå lyckats lysa upp min måndag lite grann, mitt i all stress.

För det första anlände våra styrelseonepieces efter nästan en månads väntan. Det kommer att bli så roligt att äntligen få använda den!

För det andra svarade HBL på bilden vi länkade åt dem föregående fredag. Fint att veta att tidningsredaktionen gillar vår humor!


Sunday, April 21, 2013

Normipäivä

Idag känns det verkligen som om våren har anlänt. Solen skiner, det är 11 grader utomhus och luften känns underbart frisk med undantag av allt damm som flyger omkring.
En perfekt dag att umgås med sina skoluppgifter, med andra ord.


Tuesday, April 16, 2013

Sunday, April 14, 2013

Sweets

Stella hämtade idag hem en sådan här underbar godisburk. Jag vet inte hur det är för er andra, men jag får flashbacks till 90-talet då mormor bjöd på sådant här godis hemma hos sig.


Thursday, April 11, 2013

Today was a good day

Idag har åter varit en dag då jag insett hur roligt och givande styrelsearbetet är. Inte ens för någon speciell orsak, utan bara i största allmänhet. Jag har idag fått upp ångan med kandidatarbetet så att jag kanske nu har lite mer motivation att slutföra det också. Via facebook lade jag märke till att Within Temptation är på väg till Finland igen och köpte genast biljetter till konserten, samt hämtade ut dem några timmar senare. Och nu sitter jag i Hartwall Areena och väntar på att Eddie Izzards standupshow ska börja. A good day indeed!

Eddie Izzard

Ikväll bär det av på den här fantastiske mannens standupshow! Det känns som en evighet sedan biljetterna införskaffades, och jag hoppas att showen är värd all väntan som nu ligger bakom oss. Bara en halv arbetsdag kvar nu, kanske man skulle få något skrivet på kandin idag...

Wednesday, April 10, 2013

What's with the flu?

Jag blev sjuk lite efter årsfesten, och det blev värre under påsken. I vanliga fall skulle jag redan vara frisk vid det här laget, men inte den här gången. I stället går måendet upp och ner med varierande frekvens och amplitud. Efter att det var dåligt under påsken blev det bättre, men sedan förra veckoslutet har det blivit allt sämre igen. Idag är ingen höjdare, även om värmeväxlingarna inte är lika dåliga som igår.

Så om den här flunssan kunde lämna mig ifred skulle det vara riktigt roligt.

Tuesday, April 9, 2013

What's with the smoothies

Jag har under de senaste månaderna blivit alltmer sugen på smoothies, och är numer helt såld på dem. Jag trodde aldrig jag skulle höra mig själv säga det här, men de är mycket godare än motsvarande mängd glass! Min favorit för tillfället är banan- och jordgubbssmoothie, vilket också är orsaken till att jag hoppade av glädje då jag hittade en extra låda infrysta jordgubbar då jag städade min och Tatus fryslåda förra veckan. Den lilla lådan kommer dock inte att räcka länge, och så som vädret ser ut verkar det bli en lång väntan på färska bär i sommar (prove me wrong, weather, I double dare you).

Jag hittade nyligen en ny jogurt i butiken som jag ville prova på, och den visade sig ge smoothien lite extrasmak som gjorde den ännu bättre. Jogurten innehåller spannmålskorn som ger den lite mer konsistens och en annorlunda smak jämförd med andra naturell jogurt jag har smakat.


Nackdelen med den här är ju att den innehåller ungefär 12% socker, oj då. Jag råkade för en tid sen hitta en högstadiebekants finskspråkiga fitnessblogg (ni hittar den här) och kunde där läsa att hon använder kvarg i sina smoothies. Kanske det vore värt ett försök också för mig.

Thursday, April 4, 2013

Det här med flunssa...

Man hör om många som klagar över hur de blev sjuka precis till Påsklovet. Jag drog det lite längre och blev sjuk då lovet ännu höll på, men jag redan borde börja jobba igen. Det ledde till att jag suttit på TF varenda dag sedan i måndags, men fått väldigt lite gjort eftersom huvudet alltsom oftast känns som om det är fullt av fluff. Det är lite svårt att koncentrera sig på signalprocessering då, kan jag berätta. Förhoppningsvis har det börjat gå åt bättre hållet, men det är svårt att säga ännu.