Pages

Saturday, June 7, 2014

Livbox juni

Fredagseftermiddagen på jobbet fick sig en rejäl boost då Tatu skickade ett meddelande åt mig för att berätta att jag fått ett paket. Jag hade hela veckan ivrigt väntat på att följande Livbox skulle anlända, och efter öppnandet kändes det extra bra att konstatera att jag direkt kunde testa största delen produkterna.


Juniboxen verkade fokusera på hudvård, alternativt att skrubba av sig all smuts man samlat på sig under vinterhalvåret. Två peelingtuber, en tvättblomma, en rakhyvel, en fuktighetskräm och en läppglanstub. Vilken passar inte in..?
En produktlista följer!


Neutrogena Visibly clear Pore&shine daily scrub, en peelingkräm för ansiktet. Efter ett empiriskt test kan jag konstatera att peelingen kändes riktigt skön och huden kändes slät efteråt. Den känslan höll visserligen inte väldigt länge, men det gör den aldrig.
Hansaplast Anti Callus 2in1 peeling, en till peelingkräm men denna avsedd för fötterna. Jag har haft hårda fotbotten så länge jag kan minnas (säkert delvis förorsakat av först fotboll och sedan dans), så att bli av med lite död hud är knappast helt fel. Peelingen gick bra att använda till och med för överkittliga mig, men det lönar sig att ta produktens varning om halka seriöst. Duschgolvet påminde om en lite grövre isbana innan jag sköljde bort alla spår av peelingkrämen.
Nivea In-shower body milk, en salva man ska smörja in sig med i duschen och sedan tvätta bort. Det kändes lite lustigt att smeta ut salva på ännu blöt hud, men efter att ha sköljt bort salvan funderade jag flera gånger om det blivit kvar någon tvål på huden, för så len kändes den. Dessutom doftade salvan underbart av liljekonvaljer. Rekommenderas enbart på grund av det!


Bic Soleil Bella rakhyvel. Den ska, enligt beskrivningen, ha ett ergonomiskt handtag och fyra böjliga rakblad som ger en bättre rakningsupplevelse. Nog fungerade den ju bra (=håren lossnade), men inte vet jag om den är mer speciell än alla andra rakhyvlar på marknaden.
Ecotools tvättblomma, tillverkad av återvunnet material. Som sak-att-tvätta-sig-med fungerade den som den ska, men jag är inget stort fan av varken tvättblommor eller tvättsvampar, så jag kommer knappast att använda den särskilt mycket. Jag ska dock testa att använda den till dry-peeling.
Rimmel Apocalips läpplack (ja, det är vad de kallar den) ska tydligen kombinera de bästa sidorna av både läppglans och läppstift. Direkt då jag testade produkten påmindes jag dock om varför jag inte använder läppglans längre: den blir aldrig jämnt utspridd och lämnar alltid linjer på läpparna. Det här nya "läpplacket" var inget undantag där. Färgen var inget att hurra för heller.

Summa sumarum var det en ganska bra box som anlände denna månad. Åtminstone Niveas salva kan jag tänka mig köpa mer av!

No comments:

Post a Comment