Pages

Tuesday, May 3, 2016

En glad Wapp

Wappen kom och gick, med ett fantastiskt väder till skillnad från många andra år! Kanske just det goda vädret inverkade på stämningen, men åtminstone för min del kändes det som en snäppet roligare Wapp än tidigare.
Maskinisternas traditionsenliga Wappenmjöd hade ett stiligt namn i år.
Valborgsmässoaftonen fick jag tillbringa på Sveaborg tillsammans med ett stort gäng TF:are. Orkestern spred glad stämning åt phuxarna, och alla njöt storligen av solen och sällskapet. Som alltid tog vi oss in till stan i tid för att se Havis Amanda få sin mössa, sedan fortsatte festligheterna i Otnäs. Låt det bli känt att laget "Nice Try" vann en klar seger i krocketmatchen innan sitsen.


Jag tog mig hem relativt tidigt natten mellan lördag och söndag, och vaknade därför i god tid på söndag morgon. Första maj betyder ju picknick i Kajsaniemi park, så dit styrde jag mina steg. Innan orkestern anlände från Otnäs hann jag hälsa på en del bekanta och njuta lite av morgonsolen. Sedan var det bara att vänta på att Akademen skulle sjunga färdigt så att Humpsvakar kunde ta över scenen. Och vänta fick vi, för de drog encore efter encore. Men vilken brakshow vi sedan drog, hörni!

Extremt stiligt wc-krossande av Irmeli. 
I samband med Kajsaniemikeikkan skedde också vårt biljettsläpp till 55-årsjubiléet i höst. Så nu snabbt iväg hit för att köpa biljetter till en show utan like den 22 oktober! Jag kan garantera att det blir vårt bästa 55-årsjubileum någonsin!
Från Kajsaniemi drog festen vidare till TFiF:s utrymmen. Ska man marschera genom staden ska man dock göra det med stil!

Ja, trehjulingen som skymtar där hörde också till vårt gäng.

Vår kortege drog nog till sig en och annan blick. :)
Uppträdandet på TFiF:en blev en glasklar fiiliskeikka, speciellt som baletten för en gångs skull hade ordentligt med utrymme att dansa i stället för att vara inträngda mellan buffén och borden. Stämningen höjdes ytterligare av den mat och dricka orkestern fick med sig som färdmat tillbaka till Otnäs, och väl där gladde den även andra TF:are. Resten av kvällen illustreras ganska väl av följande bilder, även om den härliga stämningen inte går att visa lika lätt. Teknologer är nog något av det bästa sällskapet man kan önska sig!

Flera år hype:ad efterfest hos Grenen! Legendariskt!

No comments:

Post a Comment