Pages

Wednesday, August 10, 2016

Läst i sommar del 1: juni

Om jag inte tar fel körde grundskolan och andra stadiets utbildningar igång denna vecka. Med andra ord är sommaren slut och hösten står för dörren (om inte annat har det märkts i och med stormvindarna denna vecka), och då passar det bra att se tillbaka lite grann - den här gången på vad jag hunnit läsa denna sommar! Den stora mängden böcker tvingar mig dock att dela upp dem per månad.

Ready Player One av Ernest Cline
5/5
Den här boken hoppade direkt upp på min favoritlista. Jag så gott som sträckläste den från pärm till pärm och stängde boken med ett sorgset yl över att den var slut. Boken kombinerar ett dystopiskt företag som vill ta över, fantastiskt virtuell verklighet, OASIS, där största delen av mänskligheten nu tillbringar det mesta av sin tid, och en skattjakt som kan lösas med trivia från spel, tv-serier, filmer och annan populärkultur från 1980-talet. Bara att skriva om boken igen får mig att vilja läsa om den direkt, och jag saknar orden jag behöver för att kunna berömma den tillräckligt på begränsat utrymme. Historien var så medryckande att jag flera gånger tyckte att det var jag som sprang omkring inne i OASIS med huvudpersonen. Bara... läs den.
Recension på Goodreads

The Darkest Minds av Alexandra Bracken
4/5
Den första delen i en dystopitrilogi lyckades överraska mig positivt trots att jag fram till 100 sidor var skeptisk gentemot historien, huvudkaraktären och omgivningen. Allt det ställdes dock på ända och då boken tog slut klickade jag mig direkt in på Adlibris för att beställa de två återstående böckerna i serien. Sånt händer inte ofta, kan jag berätta!
Recension på Goodreads

Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman
4/5
Nobels ekonomipristagares bok om hur vårt tänkande är uppbyggt, hur människor egentligen är väldigt dåliga på statistik, och hur små detaljer kan få oss att totalt ändra åsikt kring något var en väldigt, väldigt fascinerande bok. I och med att den tog upp så mycket var den rätt så tungläst, men det är definitivt en bok jag är glad att jag läste. Den förklarade väldigt mycket om hur man intuitivt går emot logiska slutsater utan att ens märka det själv.
Recension på Goodreads

Cruel Crown av Victoria Aveyard
3/5
En väldigt tunn bok med två berättelser som förklarar lite av bakgrunden till Aveyards debutroman Red Queen. Utan att gå in på alltför mycket detaljer följer vi i den första berättelsen kung Tiberias första fru och hennes väg till och liv i palatset. Den andra berättelsen följer kapten Farley och berättar lite om hennes äventyr innan Red Queen. Trevlig läsning, men inget speciellt.
Recension på Goodreads

City of Fallen Angels av Cassandra Clare
3/5
Äh. Jag undrar varför jag fortsätter att ge den här serien en chans. Jag har inte fallit för en enda av Clares böcker hittills, och den här gjorde inget för att vinna mig över. Till en del beror det säkert på att internätet överhypat dessa böcker utan like, men även med det i åtanke är de endast mediokra. Antagligen kommer jag ändå att läsa klart serien. Suck.
Recension på Goodreads

The Rose Society av Marie Lu
3/5
Del två i Lus serie om The Young Elites fortsätter intrigen från bok ett. En spännande detalj är att huvudpersonen Adelina är en tydlig antihjälte, vilket gör att berättelsen inte tar de svängar man förväntar sig, men också gjorde att jag hade väldigt svårt att uppskatta historien eftersom jag tyckte så illa om huvudpersonen. Jag kan följa hennes resonemang och hennes orsaker till de handlingar hon utför, men jag tycker inte om henne som person.
Nu när jag tänker på saken är det säkert också en bidragande faktor till att jag inte gillar Cassandra Clares böcker: jag tyckte varken om Clary eller Tessa.
Recension på Goodreads


Det var mina juniböcker! Resten av sommarens läsning följer i senare inlägg!


No comments:

Post a Comment