Pages

Tuesday, July 31, 2012

California day 5: Santa Barbara - Los Angeles - Anaheim

Glömde visst bort de här igen. Ups. Lägger in en mental skärpningskommentar åt mig.

 Morgonen i Santa Barbara tog vi i rätt så lugn och ro: mamma, jag och Tova hann till och med med en morgonsimtur i hotellets pool. Luften kändes redan behagligt varm, så nu började man verkligen känna att vi var i Californien. Då vi satte oss i bilen hade vi bara en knapp timmes körväg framför oss, eftersom vi beslutat att göra ett besök i Camarillo Premium Outlet som ligger ungefär en timme utanför Los Angeles. Vägen dit gick till största delen helt vid kusten, så vi hade trevlig utsikt mest hela tiden. Jag har inga bilder från Camarillo, men önskar verkligen att jag hade det. Tänk er tre shoppingkomplex bredvid varandra med en massa märkesbutiker som trängs med mer "normala" butiker, och ni har Camarillo Premium Outlet. Medan damerna shoppade besökte pappa ett flygmuseum som låg riktigt bredvid outleten, så alla var riktigt nöjda med pausen. Här hittade jag klänningen jag använde på Tovas studentfest samt en härligt turkosblå topp och bruna minishorts. Dessutom fick vi in ett besök på Dairy Queen för att prova på deras glass - jättegod!

Ett urval av bilgodiset som Tyra skickat med oss.

Då vi närmade oss LA spanade jag och Tova ivrigt efter Hollywoodskylten, men till ingen nytta. Vi fick inte syn på den förrän mycket senare på dagen, och det på ganska långt avstånd. Filmer som visar den tydligt i bakgrunden då man rör sig i Hollywoods centrum ljuger, med andra ord.
Hur som helst så parkerade vi i en enorm parkeringsgrotta och kom upp i dagsljuset (och hettan) vid korsningen av Hollywood Boulevard och North Highland Avenue. Vi beslöt oss för att först äta lunch på Hard Rock Café, och eftersom caféet låg precis bredvid Grauman's Chinese Theatre (och Kodak Theatre också, för den delen) gick vi dit för att beundra hand- och fotavtrycken i cementen medan vi väntade på att få ett bord.

Ett urval signaturer i cement

Efter lunchen (vi blev serverade av världens näst-trevligaste servitör. Den trevligaste är fortfarande på Cheesecake factory i San Francisco) promenerade vi längs Hollywood Boulevard och beundrade såväl de många erotiska butikerna som de klarröda stjärnorna på marken. Vi svängde också ner på Sunset boulevard för en stund, men hu så den gatan var tråkig. Vi skulle lika gärna ha kunnat vara någonstans i Berghäll, så tråkig såg gatan ut. Tillbaka utanför Hard Rock Café letade vi oss in i Hollywood & Highland Center där ett besök på Hot Topic resulterade i var sin ny skjorta för mig och Tova. Jag letade förgäves efter en bokaffär, men vi fick åtminstone vårt eftermiddagskaffe på ett trevligt litet café. Från en utsiktsbro kunde vi också äntligen fota Hollywoodskylten, och utanför shoppingcentret hängde flera utklädda personer som ville att man skulle ta foton med dem (vi såg åtminstone Jigsaw, Master Chief, Jack Sparrow, Batman, Superman och Xena).

Montage av några av de stjärnor vi såg.
That is no metro!

Nöjda med dagen åkte vi ut ur LA (alldeles förfärlig rusning, kan jag berätta) och in mot Anaheim där vi skulle tillbringa natten. Det var beckmörkt då vi kom fram till Best Western Plus, men då vi redan var på väg till sängs lystes natten upp av fyrverkerier från Disneyland några hundra meter bort. Spänningen inför imorgon lade sig redan.

No comments:

Post a Comment