Tatus bror gick för ett par veckor sedan och blev färdig Ekonomie magister och naturligtvis ville hans familj fira det. Fredagen den 8 november tillbringade vi därför en ytterst trevlig kväll på restaurang Savoy, som är en av Helsingfors finaste och dyraste restauranger. Det var första gången jag var där (och säkert den sista på väldigt länge!) och både mitt och Tatus första intryck var att omgivningen var helt för fin för oss. Nå, säga vad man vill om finare restauranger men bättre service kan man knappast få på många ställen i Finland. Genomsnittsservitören eller -servitrisen här i landet gör sitt jobb men inte mycket mer än det medan de på Savoy var ytterst måna om att se till att vi fick den bästa möjliga uppassningen. Dessutom måste jag säga att jag nu förstår varför vissa personer får betalt för att para ihop viner med maträtter; smakupplevelsen blev så otroligt mycket bättre!
En man som satt och spelade flygel igenom hela middagen gjorde ju inte stämningen sämre.
De här två bilderna var de enda jag tog under kvällen eftersom jag inte ville plocka fram telefonen vid matbordet. Den vänstra är en cosmopolitan jag fick som fördrink på Teatteri och den andra en av Hotel Kämps, dit vi gick efter middagen, specialdrinkar.
Jag vågar inte ens tänka på priserna på Savoy. Det är för skrämmande.
ReplyDeleteJag ville inte veta vad det kostade att betala fyrarättersmiddag för åtta personer! O__O
Delete