Pages

Wednesday, February 12, 2014

Djupa andetag

Den senaste veckan har Andetagsbloggen fyllts av inlägg som verkligen får en att stanna upp och tänka. Först var det Rofa som skrev om varför vi måste tala om manlighet och tog upp många viktiga poänger om de könsroller som inte bara kvinnor utan också män tvingas in i redan vid ung ålder. Sedan skrev Mathias om hur samhället kan bygga upp mer eller mindre starka förväntningar på hur man ska vara. Och idag skrev Emma om ett ordlöst möte som förmedlade hopp.
Jag läste om inläggena efter att i dag ha blivit visad en lista över de 25 snyggaste kvinnorna i vinter-OS, där varje punkt på listan naturligtvis åtföljdes av en halvnaken bild på kvinnan ifråga. Jag googlade fram en motsvarande lista för män (fast 20 stycken i stället för 25), och på den listan poserade exakt två killar utan skjorta. Alla andra visades i sina sportkläder eller fritidskläder.
Man blir ju trött av mindre. Är det så konstigt att vi verkligen måste tala om de könsnormer som idag regerar? Som tur skänkte Emmas inlägg väldigt stor tröst i denna hektiska vardag.

No comments:

Post a Comment