Pages

Tuesday, June 16, 2015

En helt magisk kväll

Det finns vissa band vars konserter fullkomligen andas magi. Stämningen sveper med en och man släpper allt för att bara leva för stunden. För mig är Blind Guardian definitivt ett av dessa magiska band. Då de äntligen återvände till Finland den första veckan i juni var det en självklarhet för mig att vara på plats och ta del av deras show.


Eftersom keikkan ägde rum på en tisdag var det inte särskilt mycket folk på plats direkt då dörrarna öppnades. Men det hann strömma in en stor mängd människor under de två timmarna mellan att dörrarna öppnades tills bandet började spela. Som ni kanske kan se på bilden ovan valde jag och mina kompisar att avnjuta konserten från balkongen i stället för nere på golvet. Det visade sig vara ett bra val av flera orsaker: oavbruten sikt till scenen, och inte närapå lika trångt som nere på golvet.Blind Guardian är lite annorlunda på det sättet att jag tycker de är bättre live än på cd. Det är otroligt få band som man överhuvudtaget kan säga det om, så det borde säga er en hel del. Jag äger både studioalbum och livealbum inspelade av dem, och många gånger överträffar liveinspelningen studioinspelningen av samma låt. Det är bara något i deras otroliga energi på scen som förts över även till inspelningen.

Alltsom allt var det en fantastisk konsert med två encores. Bandet gjorde mig extra glad genom att spela två av mina favoritsånger, och stämningen under både Nightfall och Valhalla var olikt något jag upplevt tidigare. Bandets energi var fenomenal, och det verkade som om publiken hjälpte till att lyfta stämningen till nya nivåer inte bara för sig själva utan för bandet också.

10/10 would rock out again.

Så här skrev bandet på sin facebooksida efter konserten: "A hell lot of fun in Helsinki. This is what we call a cheerful crowd. Extremely intense singing and great fun everywhere. We felt like in Metal heaven!!!"

No comments:

Post a Comment