Pages

Wednesday, July 25, 2012

Finmiddag i Kotka

Förra året bloggade jag om en dag och natt i Kotka tillsammans med Tatus släktingar. Vi åt middag på restaurangen La Majacca, som ägs av en släkting, och i år upprepades det konceptet den 17 juli (ja, jag är sent ute igen). Fast i år hade vi fyra kockar i stället för bara en, vilket gjorde att rätterna var lite mer varierande och inte en helhet på samma sätt som förra året. Men trots det var det fantastiskt god mat vi bjöds på, och då vi körde hem på kvällen kändes det som om jag aldrig skulle behöva äta mer.
Jag hade tänkt fota alla rätter, men glömde bort det efter den andra förrätten, så ni får hålla till godo med vad jag har.

Förrätt av Nina. Mousse av mussla och något mer med rom, gurka och annat gott.
Andra förrätten av Kimmo. Rökt siklöja med kantarellsås.
Det här vinet var sjukt gott, men säljs inte i alko. :(
 Som huvudrätter fick vi
 - av Claudio: hemlagad pasta fylld med gädda och kyckling med ostsås till.
 - av Harri: kalvkind (?)(vasikanposki) med två olika sorters risotto och rödvinssås.

Efterrätten på uppvärmning.
Efterrätt av Harri. Mudcake med vispgrädde och jordgubbar.
Jag kan ju berätta att mudcaken smalt i munnen, så fyllig var den.

Jag tog för mig av bara jordgubbar också.
Claudio vispade ihop en latte åt mig.
Söt liten Kia!

2 comments:

  1. borde vara förbjudet att ha sån här bilder på en blogg som läses av hungriga människor :D

    ReplyDelete