Pages

Wednesday, April 2, 2014

Nio års kulminering

Jag vill bara skriva ett kort inlägg som berättar om hur besviken jag är på det sista avsnittet av How I Met Your Mother. Serien har haft sina toppar och dalar som så många andra, men trots att de tre-fyra senaste säsongerna misslyckats i det mesta har de också fått fram några fina avsnitt som gjort att man inte tappat hoppet och ännu orkat hoppas på ett bra slut.

Och så gör de finalen till något sådant här.

De underminerar precis allt de byggt upp under speciellt den sista säsongen. De lyckades skriva mamman så fint att man i varje avsitt såg fram emot att få lära sig mer om henne. Man förstod precis varför Ted måste vänta så länge på att få träffa henne, och man såg hur bra de passade ihop. Robin och Barney hade gått igenom mycket tillsammans och äntligen tagit sig fram till den sista etappen genom att mogna och förändras till det bättre. Men inget av det här betydde något för seriens författare. Mamman sopades undan och dödades utan att man ens fick se det och Barney degraderades tillbaka till en sorglig manshora. Han skapade till och med en ny Playbook efter att ha konstaterat att den tiden i hans liv var förbi och att the Robin skulle bli hans sista play någonsin.

Jag har aldrig sett ett sämre slut på en serie, varken på tv, film eller i en bok. I ett enda slag förstörde de hela serien och allt den jobbat för. Den här artikeln förklarar en del av bakgrunden till det sista avsnittet, och jag måste hålla med artikelförfattaren om att seriens författare verkligen skrev in sig i ett hörn och att de borde ha förstått att inte bita sig fast vid det slut de planerat för sju-åtta år sedan. Det fungerar bara inte längre.

En användare på Tumblr fick ner sina känslor i ord mycket bättre än jag hade kunnat göra det.

No comments:

Post a Comment