Pages

Friday, July 15, 2011

Dag 10: Den här veckan

Passar bra att skriva när veckan nästan är slut.

Måndag 11.7.
Första jobbdagen efter en veckas semester. Jag var inte särskilt ivrig inför det, men eftersom jag var ensam på kontoret släpade jag med min egna dator och talade med Tatu hela dagen. På  väg hem handlade jag mat för hela veckan och kände mig belåten då priset hölls under 20€ och jag inte köpte något onödigt. Kvällen tillbringades med en tvättmaskin igång, The Sims och ett spel League of Legends.

Tisdag 12.7.
Jobb idag igen, men en överraskning var att både Arje och Pekka dök upp på kontoret idag. Pekkas semester blev uppskjuten av någon anledning, och Arjes skulle tydligen börja först på fredag. Efter jobbet tog jag bussen som åker nära Tatu, han hoppade på (och kände inte igen mig för att jag var klädd i rött) och vi åkte hem till mig. En biltur senare hade vi vattnat min mormors blommor och köpt de saknade ingredienserna till chocolate chip cookies, så vi satte igång en tvättmaskin och bakade sagda chocolate chip cookies. Tatu hade lämnat sin dator igång, så vi åkte tillbaks till honom, och trots att båda var trötta spelade vi Lego Pirates of the Caribbean på Xbox till klockan ett på natten. Vi kände oss smarta.

Onsdag 13.7.
Mer jobb, men både Pekka och Arje var på plats idag igen, så jag hade lite sällskap. På kvällen äntligen teaterövningar igen, och det var fantastiskt att se hur mycket scenerna utvecklats på bara ett par veckor. Den här kvällen bröt vi alla ihop i helt hysteriska skrattsalvor över partytjejerna och den överambitiösa juristen, men speciellt över det lyckliga kärleksparet. Själv låg jag i ett skede dubbelvikt och kippade efter andan med tårarna rinnande ur ögonen. Väl hemkommen förväntade jag mig inte att få tag på Tatu, men hans planer på en övningsomgång LoL hade tydligen gått smått snett, så det slutade med att jag tillsammans med honom, Alex, Welf och André spelade mitt första ranked game någonsin. Det slutade med vinst för oss, så lagsammansättningen vi testade verkade fungera bra! Jag somnade först närmare två på natten eter att ha läst ut Marian Keyes bok Å andra sidan.

Torsdag 14.7.
Ännu mer jobb, men det blev en kort dag för min del. Halvtretiden körde jag till posten och skickade två böcker jag lånat från Kumlinge bibliotek till familjen på Åland, så att de kan föra tillbaks dem. Därefter i ilfart till Tatu, och nästan genast jag kommit fram satte vi oss i deras lilla bil och åkte iväg mot deras sommarstuga i Kouvola. Tatus bror körde som tur, så jag satt och spelade Angry Birds i baksätet nästan hela vägen. På sommarstugan blev det bastubad med dopp i en varm sjö, middag och plättstekning innan vi gick till sängs.

Fredag 15.7.
Tidig väckning, morgonmål och sedan körde vi tre tillbaka till Helsingfors igen. Jag fortsatte rakt till jobbet, där jag för tillfället sitter. Amy avslöjade flera framtidsplaner för Magivärlden idag, vilket gjorde mig på väldigt gott humör, och ikväll väntar åter ett intesivt teaterpass. Samt lite strykande och manglande hemma, men hushållssysslor kanske inte är så intressanta att tänka på, om man inte är Monica Geller. Antagligen innefattar kvällen även ätande av chokladpudding som införskaffades av mig och Tatu i en överdrivet stor burk (men den var billig...).

Lördag 16.7.
Jag gissar på en chilldag, förhoppningsvis med filmkväll på kvällen!

Söndag 17.7.
Vem vet vad framtiden för med sig. :)

No comments:

Post a Comment