Pages

Friday, July 22, 2011

Trafiken håller en vaken

Efter nästan två dagars ledighet så känns det ju nog lite surt att åka till jobbet idag igen. Men pengar är ju alltid pengar, plus att det bara är jag och Antti på kontoret idag. Det betyder många dåliga skämt, kaffedrickande och jobbpauser för att se vad som händer på the interwebz.

Men till rubriken. Vad som hände de här två senaste dagarna var alltså att Tatus farfar (eller styvfarfar om man vill vara noga) fyllde år, vilket firades med en fin middag på restaurang La Majacca i Kotka. Restaurangen ägs av Tatus pappas kusin och hennes man (som är italienare) och han lagar himmelskt god mat. Om ni någon gång skulle råka åka vilse till Kotka så bara måste ni besöka La Majacca. Det är inget ni kommer att ångra; pastan vi fick var den godaste jag ätit, inkluderande ett par pastaportioner i Rom.

Men åter till rubriken. Vi övernattade i Kotka på ett hotell nära hamnen, och halv fyra på morgonen vaknade jag och Tatu av att luften i vårt rum var för kvav för att andas och för varm för att få sömn i. Vi öppnade fönstret, vilket efter en stund hjälpte mot hettan, men det visade sig att alla långtradare och lastbilar som kör genom Kotka måste köra precis förbi vårt hotell. Just när man lyckats slumra till kommer det ett himla oväsen utifrån och så rycks man upp ur sömnslöjorna en gång till. För det mesta var det lastbilar, men ett par gånger körde en bil full av tjutande ungdomar och dunkande musik förbi, och några andra gånger beslöt sig ett tåg för att dunka förbi på andra sidan gatan. Med andra ord fick man inte mycket mer sömn den natten.

La Majacca är inhyst i bottenvåningen av Kotkas gamla vattentorn.

No comments:

Post a Comment