Pages

Friday, February 18, 2011

Dag 5: Min bästa vän/mina bästa vänner

Att i dagens läge skriva om mina bästa vänner är verkligen ingen lätt uppgift. Hur definierar jag ens själv vad som är en "bästa" vän? Skulle man fråga mig nu skulle jag nog svara att jag inte har en bästa vän. Däremot har jag flera väldigt goda vänner - kanske är det bara jag som har lite problem med benämningen "bästa", dels för att jag är orolig över att folk kan ta illa upp. Här följer i alla fall kort om några av de personer som jag umgås mycket, alltid har roligt och trivs otroligt bra tillsammans med.

Stella
Först via Betty och Anzku och sedan mer via TrotsAllt lärde jag känna den här glada blondinen som jag absolut räknar till mina närmaste vänner. Stella är en väldigt glad person som alltid är redo att ta en kaffe (eller te) tillsammans, och jag har aldrig varit med om att hon inte skulle ha ställt upp då det behövs. Det är också tack vare Stella jag träffade Tatu - han är bästa vän med Stellas pojkvän Leo - så jag har en hel del att tacka henne för. Vi fyra har också blivit ett spelgäng som t.ex. spelar Lord of the Rings Online tillsammans emellanåt. Men det går inte riktigt att beskriva den här flickan bara med ord. Eller jag kan försöka: hon är en fantastisk vän.

Jonny
Även känd som Wikström (inte Frida), vars flickvän heter Frida (inte Vikström). I något skede under min första höst som studerande vid TKK lärde jag känna Jonny, och sedan dess har vi blivit väldigt bra vänner. Det är i första hand honom jag vänder mig till då jag kör fast i mitt kodningsarbete, eftersom han kan typ allting om de vanligaste (och några ovanliga) programmeringsspråk. Plus att han kan allt värt att vetas och lite till om datorer och olika spelkonsoler, och jag tror inte ens att jag överdriver här. Jonny är en kille som alltid, alltid finns där om man behöver honom, som drar med dig till spelbutiker för att fönstershoppa, som bjuder dig på kaffe om du har en dålig dag och som sitter med dig i skolan till sent på kvällen medan du sitter och svär över dina skoluppgifter. En finare man får man leta efter!

Tatu
Ja, jag tänker faktiskt lista honom bland mina bästa vänner. Vi ser på filmer och tv-serier tillsammans (håller just nu på med alla James Bond filmer, och efter att vi för någon vecka sedan avslutade Friends har vi börjat med The Big Bang Theory), spelar xbox och dataspel, och vad vi än gör har vi roligt tillsammans. Tillsammans med honom känner jag mig alltid trygg, välkommen, uppskattad och älskad, och nu i efterhand måste jag tacka Stella (och Leo) för att hon (och han) lekte matchmakers under de första månaderna då jag och Tatu just lärt känna varandra. På en relativt kort tid blev han en av de viktigaste personerna i mitt liv, och den känslan har bara förstärkts då tiden har gått. Hur jag lyckades få honom är jag fortfarande inte säker på, men det är något jag varje dag är tacksam för.

Nessi
Min underbara Sverigesyster som jag träffar alldeles för sällan. Det lustiga är ju att jag och hon knappast alls haft med varandra att göra då vi träffades för första gången, men efter bara nästan tre dagar tillsammans var vi redan systersjälar, tillsammans med vår tredje syster Teddy. Det är väldigt, väldigt sällan något sådant händer mig, att jag får så bra kontakt med någon på så kort tid, men med Nessi klickade det direkt. Musikalisk, hjälpsam, nördig, engagerad, alltigenom ljuvlig flicka!

UK&HD-människor
Ni vet nog vilka ni är. Fast jag inte ser er så ofta har jag alltid något av världens bästa upplevelser tillsammans med er. Det är på få andra ställen man känner sig så välkommen och accepterad direkt från början. Tack för att ni finns!

Det är många andra jag kunde räkna upp, men de här får räcka. Som sagt gillar jag inte att kategorisera människor, så jag hoppas att ingen tar upp av det här. Alla mina vänner ska veta att de är väldigt viktiga för mig!

1 comment:

  1. Åhh tack så hemskt mycket för de fina orden <3 får nästan tårar i ögonen!

    ReplyDelete