Pages

Friday, May 3, 2013

Ett veckoslut i Sverige

Jag undrade nog hur vi egentligen kom på idén, då styrelsen hade beslutit sig för att åka till Sverige över ett veckoslut. Det bara hände, och plötsligt hade vi bokat flygbiljetter dit och båtbiljetter tillbaka. Att det var direkt före Wappen hindrade oss inte, trots att Ella säkert hade 1000 saker på sin to do-lista. Att vi sitsade tillsammans med styrelserna för Täffä AB och Tietopoli kvällen före hindrade oss inte heller (mer om det i ett senare inlägg). Och tur är det, för veckoslutet blev en alldeles otroligt rolig upplevelse med många nya bekanta!
Styrelsen på flygfältet
 Konglig Elektrosektionen vid Kunliga Tekniska Högskolan ordnade sin vårbal lördagen den 27 april, och det var den festen vi siktat in oss på. På lördag morgon flög vi till Stockholm och blev emottagna på bästa sätt av Elektros sekreterare. Han hade till och med med sig en flaska brännvin Special (vi skrattade åt namnet) som vi med gemensamma krafter tömde. Lördag dag tillbringades i sällskap med några ur Elektros styrelse och representanter från Lunds Tekniska Universitet som delade sovutrymme med oss. Vi hann till exempel besöka SF-bokhandeln i stan och klättra upp i klocktornet på KTH:s campus för att dricka skumppa.
Elektro vid LTH:s maskot
Uppe i klocktornet
Själva balen hölls i Nationalmuséet, och Elektro vet tydligen hur sekreterare ska behandlas eftersom de placerat mig vid hedersbordet. Vår gåva till Elektrosektionen, en 3D-printad modell av vårt nationshus, var väldigt uppskattad, och det var väldigt roligt att få uppleva en lite mer annorlunda årsfest än de som hålls i Finland.

TFS13
Då viceordförande vill ta makten
Den dolda undre sidan
Vår underbara gåva
Morgonen efter hade Elektro tagit inspiration av TF och ordnat en sillis för vårbalsdeltagarna. Sillisen var naturligtvis i mycket mindre skala än vår brukar vara, men med tanke på att det var första gången en sådan ordnas var det ganska många personer på plats. Ett gäng ur PQ (Promenadorquestern) uppträdde, amiralerna avfyrade sina kanoner och bastun var varm, så det kändes nästan som hemma.På eftermiddag-kvällen åkte Viking Line hemåt med oss och en kidnappad svensk ombord. Vi lyckades på sätt eller annat lura med oss Elektros sekreterare, och det slutade med att han följde med oss hela vägen hem till TF. Det finns dock ingen orsak till oro, vi skickade hem honom med flyg på måndag eftermiddag.
Båtresan var också ett verkligt roligt kapitel, men jag tänkte avsluta med ett citat av en random man på Stockholms tunnelbana då vi var på väg till hamnen: "Man märker att det är finnar på tåget, här luktar sprit. Ni uppfyller verkligen myten."

No comments:

Post a Comment