Pages

Thursday, September 4, 2014

Det är så lätt att falla för böcker

Jag nämnde i ett tidigare inlägg hur jag upptäckt många nya böcker genom att följa bokbloggar på Tumblr. En böckerna jag läst om där, The Selection av Kiera Cass, råkade jag hitta i en alldeles fantastisk bokaffär i Berlin, och jag tror jag läste ut den på mindre än ett dygn.

Missförstå mig rätt nu då jag säger att det inte är en särskilt bra bok. Sedan The Hunger Games slog igenom har dystopigenren blivit väldigt populär igen, och flera andra författare har också försökt sig på att blanda in någon slags Big Brother/realityshow i sin berättelse. För den här bokseriens del handlar det om The Bachelor. I landet Illéa, som reste sig ur USA:s ruiner, ska prinsen giftas bort med stil: 35 unga flickor/kvinnor, en från varje distrikt i landet, väljs ut och får tävla mot varandra om prinsens gunst.

Beroende på er inställning till reality-TV kan det här konceptet låta antingen lovande eller som totalt skräp. Jag är minst av allt ett fan av reality-TV, men ville ändå se vad den här boken hade att erbjuda. Den lyckades ganska bra med att möta mina låga förväntningar. Språket var medelmåttigt, handlingen fylld av klichéer och karaktärerna otroligt platta, men ändå lyckades boken hålla mig som klistrad vid sina sidor. Det var inte en bra bok, men den var ta mig tusan underhållande!

Vilket för mig till dagens inlägg. Jag kollade upp flera lokala bokhandlar för att se om de skulle råka ha del två och tre i serien till salu, vilket ingen hade. Man kunde visserligen beställa dem från Akademen, men då tyckte jag att jag lika gärna kunde beställa hem dem via Book depository som erbjuder gratis frakt (det är en underbar sida, håll er borta från den om ni inte vill råka klicka hem en hel hög med böcker). Idag anlände de äntligen, och jag ser fram emot att åter få kasta mig ner i den klichéfyllda värld som Kiera Cass böcker erbjuder. Min inre fjortonåring kan knappt vänta.

Book depository skickade med ett par bokmärken också.

Se så fina de ser ut tillsammans!

3 comments:

 1. Kanske jag ska gå å låna den där första boken i serien. Vi verkar ha en del gemensamt så ska nog kika in här på din blogg igen då och då :)
  hare fint!
  /Ida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oj vad roligt att höra! :) Och jag kan nog rekommendera boken så länge man inte har några förväntningar på den. ;D

   Delete
  2. Har nu reserverat den till mitt bibliotek så vi får se! Ska försöka att inte ha några förväntningar, haha :D

   Delete