Pages

Thursday, November 10, 2016

Pokémon Go Book Tag

För något annat att tänka på i dessa tider, och samtidigt rikta er uppmärksamhet mot att Pokémon Go har några nya uppdateringar som förbättrar spelupplevelsen, ber jag att få presentera följande pokemonrelaterade boklista!

Starters - the book that started your love for reading

Det är så länge sedan att jag inte kan minnas det. Jag har slukat böcker sedan jag var fyra år gammal, så antagligen är det någon bilderbok jag tyckte mer om än alla andra. En serie som jag minns att gjorde intryck på mig var C.S. Lewis' böcker om Narnia, som mamma och pappa läste som godnattsaga i något skede. Sedan läste jag dem själv, därefter stack pappa the Hobbit i handen på mig, och efter att jag läst the Lord of the Rings (fast i form av Sagan om Ringen, Åke Ohlmarks, tja, tvetydiga översättning) var mitt liv aldrig detsamma igen.

Pikachu - an iconic classic that you'll always love

Harry Potter.
That's it. Finns inte mycket mer jag kan säga om den serien.

Zubat - a book you lost interest in because it's literally everywhere!

Shatter Me-serien av Tahereh Mafi. Folk verkar tycka så mycket om den, medan jag läste bok ett och önskade att jag aldrig öppnat den. Mer pretentiös text får man leta efter.

Ditto - a book that reminds you of other books (tropes), but you still love anyway

Kiera Cass' The Selection-serie är fylld av klichéer, platta karaktärer, konstiga intrigsvängar och några halvhjärtade försök att knyta an bokens värld till den värld vi känner till. Ändå är det en alldeles underbar serie att läsa.

Snorlax - a book/series you have not started because of sheer size

Här kan jag nämna såväl Diana Gabaldons Outlander som Robert Jordans The Wheel of Time. Så många böcker, men så lite tid!

Gengar - a book that kept you up at night

Ett starkt minne från mina lågstadieår är att jag låg uppe till fyratiden på natten för att jag bara inte kunde sluta läsa Michael Endes Den Oändliga Historien. I år upplevde jag samma känsla då jag läste Ernest Clines Ready Player One.

Nidoking/Nidoqueen - your bookish OTP

OTP = one true pairing, för de som är oinsatta. Roy Mustang/Riza Hawkeye från Fullmetal Alchemist om man får välja en manga, annars Alina Starkov/the Darkling från Grisha-trilogin.

Rapidash - a fire-hot, fast-paced read

Ready player one än en gång. Jag fullkomligt slukade den boken.

Eevee - series you'll never get tired of seeing spin-offs for

Harry Potter. De facto anser jag att det behövs fler spin-offs. Var är alla historier om marodörernas skolår?!

Magikarp - a book/series that was surprisingly awesome

Illuminae av Amie Kaufman. Jag brukar inte vara helsåld på scifi, men den här boken föll jag hals över huvud för.

Legendary - an overhyped series you're still excited to read

Bra fråga! A Darker Shade of Magic av V.E. Schwab, ovan nämnda Outlander och The Wheel of Time, Rick Riordans Heroes of Olympus, An Ember in the Ashes av Sabaa Tahir, My Brilliant Friend av Elena Ferrante... listan är lång!

Mew & Mewtwo - a collector's edition you wish you owned

HOW ABOUT THOSE TOLKIENS, HUH. Det finns tiotals fantastiskt snygga utgåvor av Lord of the Rings som jag önskar att jag hade a) råd att köpa och b) rum för.

Poke-egg - a debut novel you're excited for!

A Shadow Bright and Burning av Jessica Cluess. Okej okej, den är redan publicerad, men jag har inte läst den ännu, och den låter väldigt lovande!

Lure module - an auto-buy author

Jag tror faktiskt inte någon författare har den ställningen hos mig. De närmaste skulle vara Tolkien och Rowling, men inte ens av dem köper jag allt som publiceras.

Server's down - a book release you've been waiting on forever

Ge mig The Winds of Winter redan, GRRM!Vill ni själva fylla i den här listan, så varsågoda! Originalinlägget kan ni se genom att klicka här!

No comments:

Post a Comment