Pages

Friday, January 21, 2011

Dag 1: Presentera mig själv

The basics
Jag heter Frida Johanna Vikström, är född den 6 februari 1990 i Helsingfors och har bott i sagda stad hela mitt liv. För tillfället studerar jag telekommunikation vid Aalto-universitetets tekniska högskola (högskolan för elektroteknik) för andra året. Min favoritfärg är blå, min favoritblomma syren och favoritdjur lamm. Till det sistnämnda bör tilläggas att jag fick mitt första mjukisdjur - ett lamm - vid tre månaders ålder, och det finns fortfarande kvar i mitt liv. Som tvååring fick det lammet sällskap av ett annat likadant, och under många år gick jag ingenstans utan de båda lammen. Ända sedan den tiden samlar jag inofficiellt på lamm, både prydnads- och mjukislamm.

Litteratur
Ända sedan jag som ettåring lärde mig läsa bokstaven A har litteratur varit en viktig del av mitt liv. Jag kan inte minnas en tid när jag inte har haft med mig en bok i handväskan varje gång jag vet att jag måste åka ensam i metron eller bussen en längre bit, och om man tar en titt i min bokdagbok (daterad från år 2007 framåt) kan man se att jag varje år läst rejält över 100000 sidor. Fantasygenren är nog den viktigaste för mig: J.R.R. Tolkien, J.K. Rowling, Terry Pratchett, Ursula K. LeGuin och Lian Hearn hör alla till mina favoritförfattare och deras böcker är sådana jag kan läsa om och om och om igen utan att tröttna. Även serier som Kalle Anka (Don Rosa!) och Nemi går mycket bra hem hos mig.

Musik
Egentligen är jag ganska av en allätare när det gäller musik - så länge det inte är för mainstream. Av någon anledning får artister som the Jonas Brothers, Britney Spears och Justin Beiber mig att rysa bara jag hör namnet på dem. Kanske är det en sorts rebelliskhet inom mig. Men de genrer som framför allt tilltalar mig är rock, hårdrock och metal - främst dock på den melodiska sidan. Band som Nightwish, Sonata Arctica, Brother Firetribe och Blind Guardian dominerar min spellista, tillsammans med soundtracks från diverse filmer (främst Disneys) och gamla 80- och 90-talsgodingar. Hör jag en sång jag gillar letar jag upp den, och då spelar det inte någon roll vad det är för artist som uppför den.
Mitt musikintresse avspeglas också i mina fritidsintressen. Jag har sjungit i kör nästan sedan jag föddes, spelat piano sedan jag var fem och tagit danslektioner i sex år nu. Att ha att göra med musik, vare sig det handlar om att röra sig till den, att själv uppträda eller bara jamma med kompisar, eller bara sjunga utan någon mening alls, det är något av det bästa i mitt liv.

Teknik
Varför jag sökte in till ett tekniskt universitet var kanske inte helt klart för mig ens i sökningsskedet, men har klarnat alltmer under de år som gått sedan jag kom in. Datorer intresserar mig enormt mycket, och de senaste åren har även spelandet fått en större roll i mitt liv. Internet måste vara en av mina bästa vänner, min kompaktkamera och min bärbara dator hör till mina käraste ägodelar, och den nyligen införskaffade Xbox 360 var ett efterlängtat tillskott till mina apparater. Dessutom har jag både goda vänner och en ivrig pojkvän som berättar för mig om vilka spel jag borde testa på och vad jag missat i memevärlden då jag varit utan internet en tid, och ett underbart adminteam på en Harry Potter-baserad rollspellssida jag varit administratör (eller egentligen moderator) för i drygt ett år nu.

Om mig
Det första jag kan säga är att jag har svårt att tala om mig själv, speciellt då det gäller att berätta någonting positivt. 
Religionen har en stor del i mitt liv eftersom jag kommer från en kristen släkt på både pappas och mammas sida. Speciellt det är något jag märkt att folk har väldigt svårt att förstå, men det är inte något jag desto mer kan svara på. För mig är kristendomen en sorts självklarhet den med. 
Jag är väldigt nostalgiskt lagd, och samlar på mig alltför mycket prylar som jag tycker att jag bara inte kan göra mig av med eftersom de någon gång betytt något för mig. 
Jag uppskattar alla mina vänner otroligt mycket: min teatergrupp, mina studiekompisar, mina UK- och HD-vänner, mina adminkolleger, mina kusiner, mina danskompisar och alla andra bekanta. Det är bara något jag har svårt att säga rakt ut.
Och jag är en sucker för allt som är vackert: fina blommor, vackra landskap, konstfärdiga stenmonument, you name it.

Det här kanske duger som en kort introduktion till vem jag är. Mer kryper säkert fram under de kommande 23 dagarna!


3 comments:

  1. Bra gjort! Fin presentation! :D

    ReplyDelete
  2. Nu ser man klarare på vem du är och jag ser att vi faktiskt är ganska lika :) väldgt intressant att läsa. Fortsätt såhär! Kram Jeanette

    ReplyDelete