Pages

Tuesday, April 3, 2012

Elva kilometer upp i luften

[Skrivet ovanför Oregon 1.4 kl. 20.41 finsk tid]
En tio timmar lång flygresa är nog allt annat än trivsamt emellanåt, trots att man har filmer att se på, spel att spela och böcker att läsa. Speciellt inte då den följer på en 2,5h flygresa och 4h nattsömn och man som jag har svårt att sova ombord på flygplan. Men visst är det också en upplevelse, även om det mot slutet börjar kännas inte så lite tröttsamt. Flygvärdinnorna på KLM måste få ett extra plus för sin vänlighet, även om de inte tycks kunna bestämma sig för ifall jag och Tova ska tilltalas "girls" eller "ladies".
Hur som haver börjar resan så småningom lida mot sitt slut. Det blir intressant att leva två dagar i sträck utan natt emellan, även om det ju egentligen är samma dag. På kartan har vi sett solen gå upp över Californien och ner över Finland, och då vi kommer fram är klockan närmare 22 hemma, medan förmiddagssolen kommer att skina över oss i San Fransisco. Då känns det nog att man är långt hemifrån.

Tur att vi kan konsten att roa oss inom familjen!


1 comment:

  1. Trots att det inte låter speciellt kul med sömnbristen och vändningen på dygnet låter det på något sätt mysigt att komma iväg till strålande solsken långt långt borta! Ha en trevlig resa :)

    ReplyDelete