Pages

Sunday, December 30, 2012

A Golden Night

Det är något med jullovet som gör att man bokar en stor del av sin lediga tid till alla möjliga olika evenemang. I fredags, till exempel, var jag och Tatu tillsammans med min familj och såg på The Hobbit: An Unexpected Journey för andra gången, och åkte sedan till min moster som bjöd på ostfondue. Och igår, lördag, åkte vi till Otnäs för att njuta av en kväll med James Bond. Vi var ett litet gäng som spenderade en lördagskväll med att se på alla gyllene James Bond filmer: Golfinger med Sean Connery, Goldeneye med Pierce Brosnan (och Sean Bean) och The Man with the Golden Gun med Roger Moore (och Christopher Lee!).
Vi lärde oss faktiskt allt möjligt från dessa filmer. En bra skurk är sofistikerad och ska ha en laser. Man kan hoppa över en klippkant med en motorcykel, och sedan falla rakt ner i ett flygplan som just rullade över kanten (med motorerna på) och lyckas räta upp flygplanet i tid för att undvika en krash. Man kan förvara och transportera kvinnor på alla möjliga sätt, t.ex. i garderober och bilars bakluckor. Ett fordon som krashar exploderar inte om James Bond råkar sitta i det. Dessutom blir kvinnor inte förolämpade om man behandlar dem lite nedlåtande och kanske har en affär med någon annan medan de ser det. En kvinna i/bredvid en pool är dessutom garanterad att flirta med alla män som kommer gående förbi.
Alla Bondfilmer har ju en ganska (mycket) schauvinistisk ton och stil, men trots det så tycker åtminstone jag att de är väldigt underhållande. Det finns många karaktärer med djup, och Bond som karaktär lyckas faktiskt vara intressant. Dessutom finns där ju Q, som måste ha världens bästa jobb.

The Man with the Golden Gun

No comments:

Post a Comment