Pages

Monday, November 2, 2015

Halloween

Trots att Halloween i år föll på en lördag firade jag det redan på fredagen. Ninni ordnade ett Horribelt Horrorkalas, som namnet till trots var en väldigt rolig fest! Eftersom jag hade en middag att gå på precis innan festen beslöt jag mig för att klä ut mig till något som inte krävde mängder av makeup eller accessoarer, och eftersom jag är totalt insnöad på Downton Abbey just nu (mer om det i ett senare inlägg) blev det en 1920-talskostym, eller så nära jag kunde komma med det jag hade hemma.

Kayley Melissa, som driver en av mina absoluta favoritkanaler på Youtube, hade nyligen lagt ut en tutorial för finger waves, dvs den sortens lockar som var den populäraste frisyren på 1910- och 1920-talen. Jag följde hennes instruktioner så gott jag kunde (även om NuMes octowand bara figurerar i mina drömmar än så länge), och resultatet blev bättre än jag trodde!

Steg 1: lockar. Täta, Shirley Temple korkskruvslockar.


Steg 2: look fabulous.


Jag insåg först på middagen att jag inte tagit någon outfitbild, därav den glamorösa restaurangwc-spegelselfien. Om det inte var så jobbigt att få vågorna exakta kunde jag tänka mig att använda den här frisyren oftare!

De tre bilderna nedan är typ de enda jag har från själva festen; jag är alltför dålig på att ta bilder medan jag har roligt! Jag var otroligt imponerad av Ninnis och Katis ansiktsmålningar, men samtidigt glad att jag inte var den som senare måste tvätta bort allt från ansiktet. Tatu var en stilig riddare i sin Entaliavapenrock, och de båda Stellorna hade råkat ta på sig likadana peruker. Glada var vi alla, som ni säkert kan se!

1 comment: