Pages

Tuesday, August 7, 2012

California day 7: Palm Springs

Det var verkligen skönt att vakna och veta att man inte skulle behöva sitta i bilen flera timmar. Därmed inte sagt att vi tog en sovmorgon, egentligen helt tvärtom. Vi steg upp lite tidigare för att hinna ut innan solen skulle göra det alltför varmt, och David (vår släkting Elaines man) tog oss ut på en 6 mile hike, dvs nästan 10km, i bergen som omger staden. Det blev en skön promenad som gjordes ännu bättre av att känslan att ordentligt sträcka på benen efter flera dagars bilsittande var så skön. Det finns tydligen flera sådana här hike trails i bergen, och David berättade att han brukar gå ungefär 10 miles nästan varje morgon. Vi mötte flera andra personer som var ute på morgonpromenad, eller, som en kille, på morgonlänk. Då vi kom tillbaks ner hade solen redan stigit så högt att den värmde mycket mer, så det var verkligen skönt med en dusch då vi kom tillbaka till Alices och Elaines lägenheter.

Alices man Don var också med på hike-promenaden

På förmiddagen kunde vi äntligen slå oss ner vid den länge efterlängtade poolen för att försöka få lite färg. Vi låg för det mesta vid poolen som ligger närmast Alices lägenhet, eftersom den fortfarande hade värmen på (på hela området fanns 6 pooler). På eftermiddagen tog jag och Tova däremot en tur in till Palm Springs centrum på jakt efter sushi. Efter lite letande hittade vi en riktigt trevlig liten restaurang där de faktiskt hade på fotboll i tv:n i hörnet, och inte den dåliga amerikanska varianten som borde heta handägg. Vi tittade också in i en godisbutik och köpte lite Skittles och Gobstoppers att mumsa på. Elaine hade skjutsat oss in till centrum, men vi började gå hemåt, tills vi märkte att det var alldeles för varmt för att gå hela vägen utan att ha något att dricka. Pappa kom efter oss, och vi spenderade resten av eftermiddagen antingen vid poolen eller inomhus i luftkonditioneringen.


På kvällen kom Elaines och Alices bror Harold Jr., kallad Scooter, med sin fru, och tog ut oss alla på middag till en havsdjursrestaurang. Jag åt krabba och Tova åt friterade räkor, och vi var alla väldigt nöjda med maten. Vid den här tiden hade solen sjunkit såpass lågt att det inte var för varmt för att promenera längre, så vi tog en promenad upp och ner längs Palm Springs huvudgata. Det var under den promenaden vi hittade den första bokhandeln vi hittills sett i Californien (visserligen med ganska dåligt urval, men jag köpte ändå Peter Pan och Lord of the Flies) och den mest fantastiska lilla bil jag någonsin sett. Ett bachelorette party gick också förbi oss, men kön i Starbucks var för lång för att jag skulle orka skaffa mig en Frappuccino.

Don, Alice, pappa, Tova, Scooter, mamma och Barbra

No comments:

Post a Comment