Pages

Monday, October 1, 2012

WhatWhat.

4 comments:

 1. Dom pratade om det på x3m. hon va vissiin sjuk nån keikka i usa, o istället för att annullera keikkan så tog de bara en backup sångerska istället. skulle ju vara helt okej, man vill ju få vad man betalat för, men killarna i bandet hade inte ens pratat med Anette, utan hon hade fått veta att de bestämt sig för att ha keikka då keikkan ren var i gång. lite skitstil liksom...

  ReplyDelete
 2. Hon blev sjuk bara ett par timmar före keikkan, så fansen skulle ha blivit jättebesvikna över att inte se något alls. Killarna kunde inte heller fråga Anette eftersom hon var på ER, så de fattade beslutet på egen hand. Förståeligt att hon kanske blev lite sur på det, men om det är hennes orsak att lämna bandet så är hon dummare än jag trodde. Plus, att vägra slutföra turnén så att de måste ta in ersättare för resten av året är verklig skitstil.

  ReplyDelete
 3. Faktiskt var det tydligen så att det var meningen att hon skulle göra sin sista konsert med dem på den här Hartwall Arena konserten i början av november enligt en intervju med Floor Jansen.
  Floor sa att hon egentligen skulle hoppa in i nov-dec efter den konserten, så jag tror att det är andra saker som också var anledningen till att Anette slutade. Men pågrund av andra saker som hände i USA antar jag att hon slutade tidigare för att det blev bara droppen för henne.
  Nightwish som band har varit väldigt duktiga på att gömma sina konflikter för omvärlden förut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Visst har de det, och jag tror inte att en enda grej skulle vara tillräckligt för att få någon enda bandmedlem att lämna bandet. Anette tar säkert tacksamt emot chansen att ha mer tid att vara mamma, men jag tycker fortfarande det är otroligt dumt att reagera så starkt på att de tog in en ersättare. Skulle hon hellre ha kört hem fansen som antagligen redan köat i flera timmar? Och kommentaren "Rihanna wouldn't ask Britney Spears to sing for her if she was ill" som hon postade på sin egen blogg är nästan helt orelaterad till situationen de var i. I det fallet är det en soloartists show som råkar illa ut, men Nightwish var och är ett band med fem (sex om man räknar Troy) medlemmar där sångaren är viktig men inte oersättlig. Om inte Anette hade börjat se sig själv som den viktigaste medlemmen i bandet som de andra ska anpassas enligt förstås, men det skulle jag inte vilja tro om henne.

   Delete