Pages

Saturday, November 7, 2015

Regnbågshjärtan

För en tid sedan dök följande video upp i mitt Tumblr-flöde:Handen på hjärtat: vem har inte lust att baka så här söta kex efter att ha sett videon? Naturligtvis måste jag prova mina vingar! Själva kaksmetsreceptet var väldigt enkelt, men processen tog flera timmar, eftersom degbitarna skulle in i kylskåpet i flera omgångar för att inte tappa formen, eller för att vara lättare att bearbeta.
Färga färga kaksmet! Min basdeg var av någon anledning (jag tror på smöret) mycket gulare än den i videon, vilket naturligtvis påverkade hur karamellfärgerna reagerade. Mina blåa och gröna var t.ex. mycket mer turkosskiftande, och den lila tvingades jag göra så här mörk för att färgen ens skulle påminna om violett. Kanske har Dr. Oetkers karamellfärger också andra nyanser än Americolor.
Jag rekommenderar absolut att ha en bakmatta under, för karamellfärgen kommer att sprida sig till underlaget! Från en silikonmatta kan man dock lätt torka bort färgen mellan varven.

Fina färger då man ser dem tillsammans så här! Jag lärde mig att inte stirra för mycket på de lysande klara färgerna i videon, det gjorde mig bara nedstämd.

Hjärtat skar jag ut med en pepparkaksform. Högen av alla färger var dock lite för smal för att ett helt hjärta skulle ha rymts, därav ett lite stympat sådant. Nästa gång ska jag se till att inte kavla ut degplattorna lika tunt.

Klara för ugnen! Strösslet kring kanten är definitivt pricken över i:et.

Ta-daa! Kexen var snäppet för länge i ugnen och är därför lite brunare än jag hade tänkt mig, men de ser riktigt bra ut ändå! Att få den vita degen jämn runt hjärtat var nog det jobbigaste, men jag tycker jag lyckades riktigt bra.
Nu har vi en burk söta kex att njuta av i höstmörkret!

3 comments:

  1. Så fina! Har väl aldrig gjort kex, men nu blev jag lite sugen! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! :) Kex är inte högst upp på min favoritlista heller, men de här var så fina att jag ändå måste prova receptet! :D

      Delete