Pages

Thursday, April 1, 2010

Påskfest

Ett enda festande, den här senaste veckan. Men den här gången rörde det sig om ungdomarnas påskfest i församlingen. Vi var en lite grupp, men hade jätteroligt för det. Först mat (tortillas + memma), sedan program som vår ungdomsledare Tonja och praktikanten Ingela (som jag råkade känna från tidigare) ordnade. Det första var en äggjakt! Vi delade in oss i tre lag, och hade sex lappar med ledtrådar. Ledtrådarna var bibelställen, och om vi slog upp det stället fanns det i texten en ledtråd till var vi skulle leta. Till exempel stod det i Matt 23:2 "och sade: "De skriftlärda och fariseerna har satt sig på Moses stol.". Alltså sprang vi runt i övre våningen och letade efter ägg på alla stolar vi hittade :) Det var sjukt roligt, och mitt lag (som bestod av mig, min syster Tova och Jenny-Maria) hittade först alla äggen, vilket innebar att vi vann! Till pris fick vi, förutom att behålla äggen vilket alla lag fick göra, välja var sitt kors. Jag valde ett som ser ut ungefär som på bilden, utom att mitt är i silver. Jättefint är det i alla fall, jag måste se till att skaffa en kedja åt det så snart som möjligt.

Kvällen avslutades med en kort nattvardsmässa som var väldigt stämningsfull. Vi ungdomar sjöng Vi reser ett tecken, och efter att den sista psalmen sjungits läste Helena, en av våra präster, psalm 22 i Psaltaren som börjar med orden "Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?", vilket också är de ord som Jesus utropar på korset. Under tiden hon läste klädde vår kyrkoherde Stefan och en av vaktmästarna av altaret helt, så att det enda som fanns kvar på det är det stora krucifixet, ett ljus och det svarta antependiet. Då Helena slutade läsa släcktes alla lamporna i salen och bara ljuset på altaret sken, plus några lampor som dimmats ovanför altaret. Otroligt stämningsfullt, man vågade knappt andas. Det satte åtminstone in mig i påskstämning.

Men nu ska jag uppdatera mig på TS, se på Nostalgia Critic och kanske ännu spela the Battle for Middle Earth.

1 comment:

  1. Låter jättemysigt! Synd att jag inte kunde komma med på påskfesten, blä. :/ Ska du förresten vara med på något läger i somras eller hur var det? :)

    Och sv: Ja, Sailor Moon är epic. Har aldrig sett det på något annat språk än på svenska, och på svenska är det nostalgi. Tror inte jag skulle orka kolla igenom allt igen, för den delen. ;P

    ReplyDelete